Τα επικίνδυνα λάθη που κάνετε στο διάδρομο

Τα επικίνδυνα λάθη που κάνετε στο διάδρομο

Είτε σας αρέσει να πηγαίνετε στο γυμναστήριο είτε γυμνάζεστε στο σπίτι, το περπάτημα ή το τρέξιμο στον διάδρομο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία, να κάψετε θερμίδες και να ενισχύσετε την μυϊκή σας μάζα. Ωστόσο, παρά την εύκολη χρήση του, συχνά μπορεί να κάνουμε ορισμένα επικίνδυνα λάθη χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

Ανεβαίνετε στο διάδρομο χωρίς ζέσταμα
Αν και το ανεβείτε στο διάδρομο μπορεί να φαίνεται ότι δεν χρειάζεται ζέσταμα, εάν δεν κάνετε μερικές διατάσεις τότε ο τραυματισμός είναι πιθανός. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τρέξετε απεθείας. Αλλά όπως κάθε μορφή σωματικής άσκησης, θα πρέπει να κάνετε μερικές δυναμικές διατάσεις ή να ξεκινήσετε με ένα περπάτημα πριν τρέξετε.

Αυτό σας βοηθά να ζεστάνετε τους μύες σας και να μειώσετε το κίνδυνο τραυματισμού, μας λένε οι ειδικοί.

Τρέχετε πολύ μπροστά
Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι αποκομίζετε τα μέγιστα από την προπόνησή σας, βεβαιωθείτε ότι τρέχετε στη μέση της ζώνης του διαδρόμου αντί στο μπροστινό μέρος.

Το τρέξιμο στο μπροστινό μέρος του διαδρόμου σημαίνει ότι έχετε περιορισμένη ταλάντευση του χεριού σας και επηρεάζετε αρνητικά τη στάση σας, καθώς φυσικά θα γέρνετε πίσω για να αποφύγετε να χτυπήσετε το μπροστινό μέρος της ζώνης.

Αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς όπως πόνο στη μέση και να επιβαρύνει τους ώμους σας.

Φοράτε τα λάθος παπούτσια
Δεν είναι μόνο ο τρόπος που τρέχετε που μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του τρεξίματός σας στον διάδρομο. Τα παπούτσια που έχετε επιλέξει μπορεί επίσης να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην προπόνησή σας.

Το τρέξιμο σε διάδρομο με λάθος παπούτσια μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στους γοφούς αλλά και στα γόνατα, όπως μας εξηγούν οι ειδικοί. Αξίζει λοιπόν να επενδύσετε σε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο με καλή υποστήριξη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.