Τα ερωτήματα της οικογένειας και η αναζήτηση ευθυνών για την τραγωδία

Περίπου δύο 24ωρα μετά το τραγικό περιστατικό στον Γεροπόταμο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις άνθρωποι, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, η συζήτηση περί ευθυνών έχει δημιουργήσει μια διαδικασία πινγκ – πονγκ ανάμεσα σε Περιφέρεια Κρήτης και δήμο Φαιστού για το ποιος έχει αρμοδιότητες της σήμανσης και των οδικών προβλημάτων που δημιουργούσε το ποτάμι.

Στη συζήτηση για την ανεύρεση ευθυνών παρεμβαίνει με ανακοίνωση της η οικογένεια των τεσσάρων θυμάτων με ερωτήματα για τις ευθύνες των αρμοδίων που οδήγησαν στον χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Η οικογένεια του Μανώλη Γιαννακάκη, που έχασε στα νερά του Γεροποτάμου τον γιο του, τη νύφη του, τη συμπεθέρα και την κόρη της και θα δει το εγγόνι του να μεγαλώνει χωρίς γονείς, απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Αρχές για τις άοκνες προσπάθειες εντοπισμού των αγνοουμένων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η οικογένεια αναφέρει:

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Σε όλους όσους μοιράστηκαν την αγωνία μας και προσπάθησαν μαζί μας για τον εντοπισμό των ανθρώπων μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τα παιδιά της ΕΜΑΚ, τους Δύτες οι οποίοι ρίσκαραν μέχρι και την ζωή τους, την Ομάδα Διάσωσης, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές, τους ντόπιους ανθρώπους της περιοχής που βοήθησαν προσωπικά και ειδικά τα παιδιά που διέθεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και τα εκσκαφτικα και γερανοφορα οχήματα τους για να ενταθούν οι έρευνες….

Σας Ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας !!!

ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ…

Ποιος φταίει για την τραγωδία;

Μήπως δεν φταίει κανείς;

Μήπως φταίνε τα παιδιά που πήγανε στον γάμο δύο δικών τους ανθρώπων για να μοιραστούν την χαρά τους;

Μήπως φταίει η Βροχή που έπεφτε ασταμάτητα εκείνο το μοιραίο βράδυ;

Μήπως φταίει ο ποταμός; Μα ο “Γεροπόταμος” είναι εκεί χιλιάδες χρόνια και από την εποχή του Μίνωα, της Φαιστού και της Γόρτυνας προσφέρει ευεργετικά και απλόχερα τα ζωτικής σημασίας αγαθά του στην περιοχή!

Μήπως οι Τοπικές Αρχές έπρεπε να έχουν αποκλείσει εκείνο το βράδυ τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της βροχής και του κινδύνου που υπήρχε ΕΣΤΩ με μια απλή ταινία σήμανσης;

Μήπως ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια αφού υπήρξαν και παρόμοια περιστατικά έπρεπε να είχε μεριμνήσει για να φτιαχτεί μια γέφυρα στο σημείο ή να απαγορευτεί το πέρασμα κατά τον χειμώνα;

Εγκληματικές Παραβλέψεις κατά την γνώμη μας!

Εκείνο το σημείο δεν είναι “Κίνδυνος-Θανατος” είναι κυριολεκτικά “Το Στόμα του Χάρου”!

Ας αναρωτηθούν οι Αρμόδιες Αρχές τι έφταιξε μπας και γίνει κάτι επιτέλους και σταματήσει το κακό!

Δυστυχώς τέσσερις δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν τόσο άδικα!

Ας δώσει ο Θεός να είναι οι τελευταίοι!

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.