Τα παιδιά έμαθαν για τα κρητικά βότανα και μαγείρεψαν με αυτά

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τα βότανα στη ΖΩΗ μας».

Δίκταμο ή (έρωντας), μαντζουράνα, λαδανιά, ρίγανη, δεντρολίβανο ή (αρισμαρί), θυμάρι, θρούμπα, μαλοτήρα, φασκομηλιά, λουίζα, δάφνη, χαμομήλι, αβάρσαμος ή (δυόσμος), φλισκούνι ή (άγρια μέντα), καλέντουλα, δάφνη, καθένα έχει τη δική του ιστορία, το δικό του άρωμα και τη δική του ομορφιά.

Τα Κρητικά βότανα είναι η μυρωδιά των παιδικών μας χρόνων, είναι το βραστάρι της γιαγιάς, τα γιατροσόφια του παππού, το μοσχομυριστό σαπούνι, η ξεχωριστή γεύση στα φαγητά της μαμάς, είναι αυτά που ομόρφαιναν τις αυλές των σπιτιών και τα βουνά της Κρήτης, είναι η ουσία της κρητικής παράδοσης.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Τα βότανα στη ΖΩΗ μας», ο σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στην κουζίνα του ΦΕ.Κ.Κ., στους Αποστόλους Πεδιάδος, το Δημοτικό Σχολείο θραψανού, και χάρη στα παιδιά (μας), η αυλή μας έχει τον δικό της βοτανόκηπο.

Τα παιδιά έσκαψαν, φύτεψαν βότανα και αρωματικά φυτά, και έμαθαν γι’ αυτά από τους γεωπόνους του Οργανισμού ΔΗΩ Κρήτης, Ντίνα Φιλίππου και Γιώργο Πατρικαλάκη.

Ενώ, με την βοήθεια της Προέδρου του ΦΕ.Κ.Κ. Λένας Ηγουμενάκη έφτιαξαν σαπούνια με βότανα. Και όλοι μαζί μαγείρεψαν και απόλαυσαν μια ξεχωριστή κρητική συνταγή, όσπρια (τοπικές ποικιλίες) αρωματισμένα με δίκταμο ή (έρωντας).

Στην δημιουργία του βοτανόκηπου συμμετείχαν οι μαθητές του Δημοτικό Σχολείο θραψανού, οι εκπαιδευτικοί τους, ο Περιφερειακός Διευθυντής ΔΗΩ Κρήτης Νικήστρατος Δεμέτζος, οι γεωπόνοι Ντίνα Φιλίππου και Γιώργος Πατρικαλάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αποστόλων Γεώργιος Κουμπενάκης και ο καλός φίλος του ΦΕ.Κ.Κ. Χάρης Πετρουγάκης.

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Διπλή επιτυχία του Δήμου Ηρακλείου: Εταίρος σε...

Καταστήματα της γειτονιάς γίνονται σημεία πρόσβασης σε υπηρεσίες, πληροφόρησης...

Xανιά : «Με εκδηλώσεις και παρελάσεις τιμήθηκε...

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων,...

Διπλή επιτυχία του Δήμου Ηρακλείου: Εταίρος σε...

Καταστήματα της γειτονιάς γίνονται σημεία πρόσβασης σε υπηρεσίες, πληροφόρησης...

Xανιά : «Με εκδηλώσεις και παρελάσεις τιμήθηκε...

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Διπλή επιτυχία του Δήμου Ηρακλείου: Εταίρος σε δύο νέα δίκτυα του ευρωπαϊκού προγράμματος URBACT IV

Καταστήματα της γειτονιάς γίνονται σημεία πρόσβασης σε υπηρεσίες, πληροφόρησης...

Xανιά : «Με εκδηλώσεις και παρελάσεις τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πλατανιά»

Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων,...

Εορταστικές εκδηλώσεις της 160ης Επετείου του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 160η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ...

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων : Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και Κινητοποίησης για το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ & ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και ΤΟΥ...