Τα σχέδια ανάπλασης για τον εμπορικότερο δρόμο του Ηρακλείου έμειναν … σχέδια.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιους και υποψήφιες δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», συναντήθηκε με εμπόρους της οδού 1821 και έγινε αποδέκτης της αγανάκτησής τους που προέρχεται από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής.

Οι καταστηματάρχες σημείωσαν με ένταση ότι από τον Οκτώβριο του 2017 έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση από την Δημοτική Αρχή,  είμαστε πλέον στον Μάιο του 2019, και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Συγκεκριμένα τα έργα πεζοδρόμησης χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, επιφέρουν μεγάλη επίπτωση στην εμπορική δραστηριότητα των καταστημάτων εφόσον ήδη βρισκόμαστε στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη αναφέρθηκε στους κύριους στόχους του Προγράμματος του ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει που εστιάζει στην ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης, στην κανονικότητα των αστικών μετακινήσεων, στη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για όλους τους εργαζομένους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη βελτίωση της προστασίας και της ασφάλειας, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην ενίσχυση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, και στην ενισχυμένη παροχή αποτελεσματικών σχεδίων για την αλλαγή χαρακτήρα της πόλης, με φιλικό και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό.

Δεν είναι δυνατόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες του κέντρου να συνομιλούν μέσω εξωδίκων με τον Δήμο Ηρακλείου και να μην είναι ισότιμοι συνομιλητές για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, που θα στοχεύει στην ανάπλαση της περιοχής και την τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας, επισήμανε η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη προς τους καταστηματάρχες. Το Ηράκλειο θα αλλάξει σύντομα με νέες πολιτικές που θα βασίζονται στη συνεργασία και στη σύνθεση απόψεων από όλες και όλους γιατί το αξίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.