Τα σημεία «SOS» για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων – παιδικών σταθμών [Video]

Τα σημεία «SOS» για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων – παιδικών σταθμών [Video]

Τις απόψεις τους για το αν θα πρέπει να ανοίξουν ή όχι τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί την 1η Ιουνίου και πώς θα πρέπει να δρομοληγηθούν οι απαραίτητες προετοιμασίες κατέθεσαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» οι εκπρόσωποι του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. θανάσης Κικινής ανέφερε πως οι δάσκαλοι είναι σε ετοιμότητα όπως πάντα να υποστηρίξουν το εγχείρημα, έθεσε ωστόσο επιτακτικά το ζήτημα του προσωπικού καθαριότητας, για το οποίο όπως τόνισε θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα είναι στις θέσεις του.

Όπως είπε, όλο το προσωπικό καθαριότητας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αυτήν την στιγμή εργάζεται για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να υπάρξουν σαφείς οδηγίες τόσο προς τις σχολικές μονάδες όσο και προς τους γονείς για τους τρόπους προστασίας και προφύλαξης από την πανδημία.

Ο κ. Χαράλαμπος Κυραϊλίδης, πρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων στάθηκε στο θέμα που είχε προκύψει σχετικά με την πληρωμή διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία εν μέσω πανδημίας.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως το κόστος της μεταφοράς των μαθητών θα το απορροφήσουν τα σχολεία. Ενώ συμπλήρωσε πως με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους θα συζητηθεί οποιαδήποτε οικονομική διαφορά υπάρχει με τους γονείς των μαθητών.

Για το ενδεχόμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, ο κ. Κυραϊλίδης τόνισε πως τα ιδιωτικά σχολεία είναι πανέτοιμα.

Για τους παιδικούς σταθμούς μίλησε από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών.

Σχετικά με το αν μπορούν τα παιδιά μικρότερης ηλικίας να ακολουθήσουν μέτρα και κανόνες ασφαλείας, τόνισε πως αναμένονται οι σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ενώ υπογράμμισε πως οι νηπιαγωγοί γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούν να βρουν δράσεις που μπορούν να κρατήσουν σε αποστάσεις τα παιδιά.

Παράλληλα μεγάλη σημασία και προσοχή θα δίνεται στην απολύμανση των χώρων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.