Τα social νίκησαν: Καταργείται το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης #Σκοιλ_Ελικικου

Όπως θα έπρεπε να είναι από την αρχή! Χωρίς όρους τα (πολύ λίγα χρήματα των ) 600€. Τα "Παραπολιτικά Κρήτης" από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά της τηλεκατάρτισης. Να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη εσπευσμένα, ακριβώς τη στιγμή που το σκάνδαλο ακούμπησε τον Γιάννη Βρούτση με πληροφορίες να θέλουν προσωπική του συνεργάτιδα εμπλεκόμενη στις περίφημες "Σχολές Τηλεκατάρτισης"!

Το θέμα είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις στα social media και κυρίως στο twitter και το facebook όπου το ενδιαφέρον των χρηστών παρέμεινε αμείωτο για πολλές μέρες, διατηρώντας στις πρώτες θέσεις τα σχετικά hashtags


Την απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, γνωστό και ως πρόγραμμα voucher των 600 ευρώ, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά το σάλο που προκλήθηκε. Ο πρόχειρος και άκρως προσβλητικός σχεδιασμός του προγράμματος αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα το Μαξίμου να αποσύρει όλη τη διαδικασία ώστε να την επανασχεδιάσει.

Άλλωστε, το θέμα είχε προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης που μίλησε για σκάνδαλο και για παραχώρηση εκατομμυρίων σε «κολλητούς» και σε ΚΕΚ που είναι φίλα προσκείμενα προς την κυβέρνηση.

Στη δήλωσή του ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει: Σε συνθήκες έκτακτες και στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, επελέγη η στήριξη έξι επιστημονικών κλάδων, μέσω ενός προγράμματος ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, με επιταγή κατάρτισης (voucher).

Στόχος του Προγράμματος δεν ήταν μόνο η στήριξη του εισοδήματος του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, αλλά και η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των ωφελουμένων, με προφανή οφέλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αντίστοιχων κλάδων και κατ’ επέκταση για την Ελληνική οικονομία.

Επομένως, κλειδί για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στην οικονομία, ήταν η διαμόρφωση ενός ποιοτικού περιεχομένου κατάρτισης. Δυστυχώς, το περιεχόμενο, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.


Δείτε επίσης: Κοροναϊός – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στη Γερμανία από την επόμενη εβδομάδα

Τα σχόλια είναι κλειστά.