Τα τέσσερα σημεία του σχεδίου για την υποδοχή τουριστών [Video]

Ημερομηνία:

Το στοίχημα του τουρισμού έχει βάλει στόχο να κερδίσει η Ελλάδα, παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία του κοροναϊού.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημείωσε ότι είναι νωρίς για να έχουμε εκτίμηση της εικόνας του τουρισμού όπως θα κινηθεί τους επόμενους μήνες.

«Είναι πολύ νωρίς για να μπορεί κάποιος να κάνει συνολική εκτίμηση. Τρέχουμε ώστε εμείς να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θέλει να έρθει στη χώρα μας».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ελλάδα έδωσε το έναυσμα σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά έτσι ώστε όλες οι χώρες να που ασχολούνται με τον τουρισμό να ενεργοποιηθούν. «Βλέπουμε ότι υπάρχει κινητικότητα».

Αναφερόμενος στην ανησυχία που υπάρχει για τις χώρες προέλευσης των τουριστών, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο η χώρα θα υποδεχτεί τους τουρίστες θα είναι ο πιο ασφαλής.

«Κάνουμε τα πάντα ώστε ο τρόπος με τον οποίο θα υποδεχτούμε τουρίστες να είναι τέτοιος που να είναι ασφαλής».

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού υπάρχουν τέσσερα σημεία στα οποία στηρίζεται το σχέδιο υποδοχής των τουριστών.

Θα υπάρχουν υγειονομικά κριτήρια για τις χώρες που θα επιτρέπεται να στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα, δειγματοληπτικοί έλεγχοι που επιτρέπουν την παρακολούθηση της πανδημίας, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας.

«Είναι μια δύσκολη άσκηση αλλά θα την καταφέρουμε» κατέληξε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο...

Οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό τροφοδοτούν...

Ανοικτά αύριο (19/7) τα καταστήματα για την...

Ανοικτά εμπορικά καταστήματα θα είναι αύριο, Κυριακή 19 Ιουλίου,...

Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο...

Οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό τροφοδοτούν...

Ανοικτά αύριο (19/7) τα καταστήματα για την...

Ανοικτά εμπορικά καταστήματα θα είναι αύριο, Κυριακή 19 Ιουλίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προστατευόμενο είδος ο Έλληνας τουρίστας – Μόνο το 10% των διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς

Οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις από το εξωτερικό τροφοδοτούν...

Ρέθυμνο:Ευχαριστήριο μήνυμα μετά την Πανήγυρι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας στην Κούφη

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΚΟΥΦΗΣ Ευχαριστήριο μήνυμα...

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ανοικτά των Σισών Ρεθύμνου

Σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12...