Τα τέσσερα σημεία του σχεδίου για την υποδοχή τουριστών [Video]

Ημερομηνία:

Το στοίχημα του τουρισμού έχει βάλει στόχο να κερδίσει η Ελλάδα, παρά τους περιορισμούς που θέτει η πανδημία του κοροναϊού.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σημείωσε ότι είναι νωρίς για να έχουμε εκτίμηση της εικόνας του τουρισμού όπως θα κινηθεί τους επόμενους μήνες.

«Είναι πολύ νωρίς για να μπορεί κάποιος να κάνει συνολική εκτίμηση. Τρέχουμε ώστε εμείς να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και τον τελευταίο τουρίστα που θέλει να έρθει στη χώρα μας».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ελλάδα έδωσε το έναυσμα σε όλη την ευρωπαϊκή αγορά έτσι ώστε όλες οι χώρες να που ασχολούνται με τον τουρισμό να ενεργοποιηθούν. «Βλέπουμε ότι υπάρχει κινητικότητα».

Αναφερόμενος στην ανησυχία που υπάρχει για τις χώρες προέλευσης των τουριστών, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο η χώρα θα υποδεχτεί τους τουρίστες θα είναι ο πιο ασφαλής.

«Κάνουμε τα πάντα ώστε ο τρόπος με τον οποίο θα υποδεχτούμε τουρίστες να είναι τέτοιος που να είναι ασφαλής».

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού υπάρχουν τέσσερα σημεία στα οποία στηρίζεται το σχέδιο υποδοχής των τουριστών.

Θα υπάρχουν υγειονομικά κριτήρια για τις χώρες που θα επιτρέπεται να στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα, δειγματοληπτικοί έλεγχοι που επιτρέπουν την παρακολούθηση της πανδημίας, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας.

«Είναι μια δύσκολη άσκηση αλλά θα την καταφέρουμε» κατέληξε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Ξεκάθαρα εκλάπησαν από...

Το διήμερο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα: Από τον...

Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο...

Επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού Α21, προκειμένου...

Μητσοτάκης για Γλυπτά Παρθενώνα: «Ξεκάθαρα εκλάπησαν από...

Το διήμερο συνέδριο «Διάλογοι για την Αθήνα: Από τον...

Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο...

Επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Επιδόματος Παιδιού Α21, προκειμένου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Έκρηξη κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας – Εξετάζεται πιθανή σύνδεση με τις πρόσφατες πλημμύρες

Γαστρεντερίτιδα στο Ρέθυμνο προκαλεί νέα ανησυχία στην Κρήτη, καθώς...

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τη νέα Πρυτανική Αρχή του ΕΛΜΕΠΑ

Τη νέα Πρυτανική Αρχή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ)...

Χανιά:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα κόμβου Σούδας

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η λήψη...