Τα βρήκαν τράπεζες – επενδυτής για το σχέδιο διάσωσης της Creta Farms

Λευκός καπνός φέρεται να βγήκε στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτριών τραπεζών και του φερόμενου ως προτιμητέου επενδυτή, δηλαδή του fund Impala Invest, του οποίου ηγείται ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε κοινός τόπος αναφορικά με το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στην υπόθεση διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας, με πρώτο βήμα την κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης.

Μένει να φανεί πότε θα καταστεί δυνατή η κατάθεση του «πολυπόθητου» σχεδίου εξυγίανσης, καθώς ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος στην συγκεκριμένη υπόθεση, με την εταιρεία να χάνει συνεχώς την αξία της, καθώς συρρικνώνονται τα μερίδια αγοράς που είχε κατακτήσει.

Εκ των πραγμάτων, με τις καθυστερήσεις που «μετρά» η διαδικασία, η όποια εξέλιξη στο «σήριαλ» της διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας αναμένεται – στο καλό σενάριο- έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Εξάλλου στο πλαίσιο της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για την 14η Ιανουαρίου αναμένεται να οριστεί η νέα διοίκηση οποία, λογικά, θα έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει το τελικό κείμενο της συμφωνίας συνδιαλλαγής και να την καταθέσει στο δικαστήριο.

Πάντως η κατάσταση παραμένει κρίσιμη για την εταιρεία καθώς, ερωτηματικό παραμένει για το ποια στάση θα κρατήσουν οι παλαιοί βασικοί μέτοχοι. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ένας εκ των πρώην βασικών μετόχων, δεν έχει αποποιηθεί τις αξιώσεις του αναφορικά με τα 11,6 εκατ. ευρώ που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είχε χρηματοδοτήσει την Creta Farms, την περίοδο 2005 – 2006, ποσό το οποίο ωστόσο δεν έχει καταγραφεί στα βιβλία.

Επίσης, δεν μπορεί να παραλειφθεί το γεγονός ότι υπάρχει και η «εκκρεμότητα» της δημοσιοποίησης του πορίσματος της έρευνας που ζήτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Deloitte, εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει νέες αναταράξεις στην υπόθεση διάσωσης.

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι επίσημα δεν γνωστοποιήθηκε από τις τράπεζες ποια πρόταση εξαγοράς της Creta Farms επιλέχθηκε, ορισμένες πηγές ήθελαν τον έτερο διεκδικητή της αλλαντοβιομηχανίας, την Lime Capital (fund ρωσικών συμφερόντων το οποίο έχει αποκτήσει τον έλεγχο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη») να συνεχίζει να παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση.

Ωστόσο, η φημολογία αυτή δε φαίνεται να επιβεβαιώνεται, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πλήρη απόσυρση του ενδιαφέροντος των Ρώσων επενδυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο τα περιθώρια ελιγμών για τις τράπεζες στενεύουν, καθώς δε φαίνεται να υπάρχουν εναλλακτικές διέξοδοι σε επίπεδο επενδυτικού ενδιαφέροντος και ενδεχόμενη νέα εμπλοκή στην διαδικασία μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού και ο φερόμενος ενδιαφερόμενος κ. Βιντζηλαίος ακούγεται ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες ήδη έχει παίξει μια φορά το… «χαρτί» της αποχώρησής του από τη διαδικασία.

πηγή businessdaily.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.