Τάρτα αλά… Κρητικά: Χανιώτικες σχολές δίνουν την δική τους εκδοχή για την καλύτερη τάρτα

Ημερομηνία:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού «Τάρτα με άρωμα Κρήτης» το απόγευμα της Τετάρτης στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο. Ο διαγωνισμός διεξάγεται για δεύτερη χρονιά από τον Ελληνο-Γαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων, υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό καθαρά παιδαγωγικό, αποκλειστικά για σπουδαστές σχολών και τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης -Αρτοποιίας του νόμου Χανίων .

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δυο γύρους όπως και πέρυσι, με τον πρώτο γύρο να γίνεται στις εγκαταστάσεις των σχολών και ο δεύτερος γύρος και τελικός στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων- Νεώριο Μόρο. Οι διαγωνιζόμενοι αναμετρήθηκαν στην παρασκευή αλμυρής και γλυκιάς τάρτας.

Φέτος πρόεδρος κριτικής επιτροπής για τον πρώτο γύρο ήταν : για την Αλμυρή Τάρτα ο Jean Marie Hoffman chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα ενώ για την Γλυκιά Τάρτα ήταν ο Δημήτρης Χρονόπουλος chef pâtissier και Brand Ambassador Valrhona.

Στην κριτική επιτροπή εκτός των δυο σεφ συμμετείχαν και δυο σεφ από κάθε σχολή, ο καθηγητής/η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας και ένα μέλος του συμβουλίου του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων
Στους διαγωνιζόμενους δόθηκε η επιλογή ανάμεσα σε 6 διαφορετικές ζύμες γαλλικής τάρτας pâte sucrée, pâte sablée, pâte sablé bretonne, pâte brisée, pâte feuilleté (σφολιάτα), tarte flambée ενώ η γέμιση (και η γενικότερη φιλοσοφία) πρέπει να προέρχεται από την Κρητική Γη.

Το έπαθλο που θα δοθεί στον σημερινό νικητή είναι η μεγάλη ευκαιρία για πρακτική άσκηση στην Γαλλική Πρεσβεία της Αθήνας ή στον Στέλιο Παρλιάρο, στις Γλυκιές Αλχημείες.

flashnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 142 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 142 εκατομμύρια ευρώ...

Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Διονύσης Φιλιώτης: Μια διαδρομή 62 χρόνων στο...

Την πολυετή προσφορά και την ουσιαστική συμβολή του στον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παιδικός κουμπαράς: Κρατική ενίσχυση έως 1.200 ευρώ ετησίως – Δείτε πώς θα εφαρμοστεί

Ατομικός Επενδυτικός Λογαριασμός Ανηλίκων με κρατική συμμετοχή ίση με...

Πρόωρος καταρράκτης: Γιατί εμφανίζεται στους νέους – Πόσο επηρεάζουν το στρες και οι οθόνες

Θεωρείται ασθένεια των ηλικιωμένων, όμως στην πραγματικότητα μπορεί να...

Κρήτη: 5,3 εκατ. τουρίστες αλλά όχι ανάλογα κέρδη – Ανησυχία για τις πρώτες κρατήσεις του 2027

Κλείνουν τα εποχικά ξενοδοχεία – Πότε αναχωρούν τα τελευταία...