Ταξί / Έρχονται μεγάλες αυξήσεις στα κόμιστρα

Η ελάχιστη χρέωση ανεβαίνει στα 4 ευρώ από 3,16 σήμερα - Ο πίνακας με τις νέες τιμές σύμφωνα με το ΣΑΤΑ

Σημαντικές αυξήσεις ακόμη και πάνω από 25% κλείδωσαν για τα ταξί μετά τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Μετά από συζητήσεις που είχε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ΣΑΤΑ με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, η ελάχιστη χρέωση θα ανέρχεται πλέον στα 4 ευρώ από 3,16 που είναι σήμερα , η πτώση σημαίας θα ανέλθει στα 1,80 ευρώ από 1,19 ενώ η μονή ταρίφα στα 0,90 ανά χιλιόμετρο από 0,68.

Από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, μέχρι να μπουν υπογραφές στην υπουργική απόφαση, ωστόσο ο ΣΑΤΑ προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση στο Facebook για τις νέες τιμές.

Όπως αναφέρουν οι οδηγοί ταξί, λόγω των αυξήσεων στα καύσιμα, οι αντοχές τους, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόμιστρο καταστούσαν ζημιογόνα οποιαδήποτε διαδρομή. Σύμφωνα με τον ΣΑΤΑ, από την αρχή του έτους κάθε οδηγός ταξί έχει καταβάλει περισσότερα από 2.500 ευρώ για καύσιμα, πληρώνοντας πανάκριβα την ενεργειακή κρίση.

Οι νέες τιμές

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΤΑ η εκκίνηση πτώση της σημαίας είναι πλέον στα 1,80 ευρώ από 1,19 ευρώ που ήταν, ενώ η τιμή της μονής ταρίφας (μετακίνηση εντός της περιμετρικής ζώνης) διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ από 0,68 ευρώ. Η διπλή ταρίφα από το 1,19 ευρώ ανέβηκε στο 1,25 ευρώ.

Οι μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τα 35 ευρώ θα κοστίζουν πλέον 40 ευρώ από το κέντρο, ενώ με τη διπλή ταρίφα (ώρες 00:00-05:00) η τιμή της διαδρομής θα είναι στα 55 ευρώ από 49 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα. Για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» οι αντίστοιχες τιμές είναι στα 24 και 32 ευρώ, ενώ για το αεροδρόμιο της Καβάλας η ταρίφα ορίστηκε στα 40 ευρώ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.