ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ: Για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στα νοσοκομεία της πόλης

Τα 41 μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ασθενείς, συνοδούς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ, που έρχονται να προστεθούν στα αντίστοιχα δεκάδες του Βενιζελείου τις προηγούμενες εβδομάδες, η αναστολή λειτουργίας κλινικών και ο σταθερά μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο επιτακτικό τρόπο τη γύμνια του συστήματος και την κοροϊδία της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για τον λαό.

Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, αναδεικνύουν την ατομική ευθύνη ασθενών και συνοδών, κατηγορώντας τους για τη διασπορά, για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και τις διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας. Στο ΠΑΓΝΗ μάλιστα κλείδωσαν και τις πόρτες ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται σε περίπτωση κινδύνου, για να μειωθεί δήθεν η διασπορά από τους «παράνομους» επισκέπτες του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση παρέχει διευκολύνσεις στους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, κόβει και ράβει τα προληπτικά μέτρα στα μέτρα της κερδοφορίας τους. Αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές εγγυάται τα κέρδη του, με τον λογαριασμό να πληρώνεται άλλη μια φορά από την τσέπη των πολιτών.

Στον αγώνα αυτό το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή.
Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει μέτρα:

• Δωρεάν κι επαναλαμβανόμενο μοριακό έλεγχο στο σύνολο του προσωπικού των νοσοκομείων όλων των επαφών των κρουσμάτων, καθώς και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτό και των συνοδών τους.

• Να τίθεται άμεσα σε καραντίνα το προσωπικό των κλινικών που έρχεται σε επαφή με θετικά κρούσματα.
• Επαρκή αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων και πλήρη επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

• Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στην Υγεία που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές/ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.