Τελετή-εκδήλωση μνήμης στη «Στοά Μακάσι» από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Τελετή-εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.
Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο, ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και ομιλία αναφορά για το ιστορικό της Στοάς Μακάσι από τον εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Παναγιώτη Μαρκόπουλο.
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους: Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης-Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, των Αποστράτων, Εφέδρων, φορείς, Αντιστασιακών οργανώσεων, συγγενείς των θυμάτων.
Στη τελετή παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
O Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης μνήμης ανέφερε:
«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, βρισκόμαστε σε ένα μνημειακό χώρο με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Η στοά Μακάσι είναι ένα «ζωντανό» μνημείο που θυμίζει σε όλους μας τον μεγάλο αγώνα των Κρητικών ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τιμούμε τους ήρωες μας, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους για ελεύθερη πατρίδα. Ας είναι η μνήμη των θυσιασθέντων αθάνατη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.