Τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. στην γλυπτοθήκη Βενεράτου, οι ταλαντούχοι γλύπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μετέχουν στο συμπόσιο, θα παραδώσουν στον Δήμο Ηρακλείου έξι έργα δημοσίου χώρου σε λευκό μάρμαρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία φιλοτεχνούν επί είκοσι μέρες στον χώρο του συμποσίου.
Το θέμα του συμποσίου από το οποίο εμπνεύστηκαν οι καλλιτέχνες τα έργα τους είναι ο στίχος του Γιάννη Ρίτσου «….μες στην ειρήνη διάπλατα ανασαίνει ο κόσμος…»
Όπως είναι γνωστό, το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΗ) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Μέγας χορηγός του συμποσίου είναι ο σύνδεσμος επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης.
Οι καταξιωμένοι γλύπτες που παίρνουν μέρος στο συμπόσιο είναι οι Aktham AbdoulHamid (Συρία), Juan Miguel Cubas Sanchez (Ισπανία), Μιχάλης Βουζουνεράκης, Κωνσταντίνος Καίσαρης, Παναγιώτης Λάμπρου και η γλύπτρια Κατερίνα Μητσιάλη.
Στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση του διεθνούς συμποσίου συμβάλλει για μια ακόμα φορά ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης, εκ των ιδρυτών του θεσμού, που ζει και εργάζεται στο Βενεράτο.
Σημαντική για την επιτυχία του 10ου διεθνούς συμποσίου Γλυπτικής, είναι επίσης η συμβολή των τοπικών συμβουλίων και των πολιτιστικών συλλόγων Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων και Σίβας, με επικεφαλής τους προέδρους τους.
Στην τελετή λήξης οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους, θα μιλήσουν για αυτά, αλλά και για την εμπειρία τους από την εικοσαήμερη παραμονή τους στην Κρήτη. Τα ΚΔΑΠ Παλιανής και Ξηροποτάμου θα παρουσιάσουν μουσικά δρώμενα και θα ακολουθήσει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γιώργου Σακαλάκη. Τα οινοποιεία της περιοχής θα παρουσιάσουν τα εκλεκτά κρασιά τους και θα υπάρξει μπουφές με πλούσια εδέσματα.

(Τις φωτογραφίες των καλλιτεχνών ευγενώς παραχώρησε ο φωτογράφος από το Βενεράτο Ηρακλής Ψαλιδάκης)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος...

Σε υπόθεση με ολοένα πιο βαριά και σκοτεινά χαρακτηριστικά...

Θρίλερ: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της...

Ερευνώνται οι συνθήκες. Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της...

Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος...

Σε υπόθεση με ολοένα πιο βαριά και σκοτεινά χαρακτηριστικά...

Θρίλερ: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της...

Ερευνώνται οι συνθήκες. Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλικιωμένοι σε ΚΑΠΗ της Κρήτης παράγουν μετάξι (vid)

Πρωτοποριακή βιωματική εμπειρία για την κοινότητα στο ΚΑΠΗ του...

Η Ελλάδα έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στον Λίβανο

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικού αεροσκάφους της...

Ιταλία: Σκάνδαλο με κύκλωμα πολυτελών συνοδών και ποδοσφαιριστές

Η υπόθεση αφορά διοργάνωση «πάρτι» σε γνωστά μαγαζιά στο...

Γάμος: Από τη ρουτίνα στη μακροχρόνια ευτυχία

9 συνήθειες για σχέσεις που αντέχουν στο χρόνο. Η μακροχρόνια...