Τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του 10ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. στην γλυπτοθήκη Βενεράτου, οι ταλαντούχοι γλύπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι μετέχουν στο συμπόσιο, θα παραδώσουν στον Δήμο Ηρακλείου έξι έργα δημοσίου χώρου σε λευκό μάρμαρο, υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, τα οποία φιλοτεχνούν επί είκοσι μέρες στον χώρο του συμποσίου.
Το θέμα του συμποσίου από το οποίο εμπνεύστηκαν οι καλλιτέχνες τα έργα τους είναι ο στίχος του Γιάννη Ρίτσου «….μες στην ειρήνη διάπλατα ανασαίνει ο κόσμος…»
Όπως είναι γνωστό, το 10ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής διοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΗ) με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Μέγας χορηγός του συμποσίου είναι ο σύνδεσμος επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης.
Οι καταξιωμένοι γλύπτες που παίρνουν μέρος στο συμπόσιο είναι οι Aktham AbdoulHamid (Συρία), Juan Miguel Cubas Sanchez (Ισπανία), Μιχάλης Βουζουνεράκης, Κωνσταντίνος Καίσαρης, Παναγιώτης Λάμπρου και η γλύπτρια Κατερίνα Μητσιάλη.
Στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση του διεθνούς συμποσίου συμβάλλει για μια ακόμα φορά ο γλύπτης Μανώλης Χαρκούτσης, εκ των ιδρυτών του θεσμού, που ζει και εργάζεται στο Βενεράτο.
Σημαντική για την επιτυχία του 10ου διεθνούς συμποσίου Γλυπτικής, είναι επίσης η συμβολή των τοπικών συμβουλίων και των πολιτιστικών συλλόγων Βενεράτου, Αυγενικής, Κερασίων και Σίβας, με επικεφαλής τους προέδρους τους.
Στην τελετή λήξης οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τα έργα τους, θα μιλήσουν για αυτά, αλλά και για την εμπειρία τους από την εικοσαήμερη παραμονή τους στην Κρήτη. Τα ΚΔΑΠ Παλιανής και Ξηροποτάμου θα παρουσιάσουν μουσικά δρώμενα και θα ακολουθήσει κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γιώργου Σακαλάκη. Τα οινοποιεία της περιοχής θα παρουσιάσουν τα εκλεκτά κρασιά τους και θα υπάρξει μπουφές με πλούσια εδέσματα.

(Τις φωτογραφίες των καλλιτεχνών ευγενώς παραχώρησε ο φωτογράφος από το Βενεράτο Ηρακλής Ψαλιδάκης)

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συνάντηση του Παγκρήτιου Συλλόγου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» με τον...

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου...

«Νομίζαμε ότι έπεσε βόμβα»: Κεραυνός διέλυσε καμινάδα...

Κεραυνός προκάλεσε πανικό σε τριμελή οικογένεια στον Καρτερό του...

Συνάντηση του Παγκρήτιου Συλλόγου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» με τον...

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου...

«Νομίζαμε ότι έπεσε βόμβα»: Κεραυνός διέλυσε καμινάδα...

Κεραυνός προκάλεσε πανικό σε τριμελή οικογένεια στον Καρτερό του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Κλειστοί δρόμοι στον Μυλοπόταμο λόγω κακοκαιρίας

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι Λιβάδια - Γαράζο και Βένι...

Γραφείο Προϋπολογισμού: «Ενεργειακό τσουνάμι» με επίμονη ακρίβεια

Πρόβλεψη για πληθωρισμό τουλάχιστον 3,2%, με κίνδυνο να κινηθεί...

Στο Ρέθυμνο για δύο ημέρες ο Κωνσταντίνος Τασούλας – Διπλή ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη

Διήμερη παρουσία στο Ρέθυμνο αναμένεται να έχει ο Πρόεδρος...