Τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερομηνία:

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 η τελετή απονομής πτυχίων των νέων πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών της Σχολής Θετικών και Τεχνολογιών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών καθηγητής κ. Εμμανουήλ Στρατάκης, καθώς και η Πρόεδρος του Τμήματος καθηγήτρια κ. Μαρία Βαμβακάκη, καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, και οι αξιότιμοι γονείς και οικείοι των πτυχιούχων.

Η Πρόεδρος του Τμήματος καθηγήτρια κ. Μαρία Βαμβακάκη αφού μετέφερε στους/τις απόφοιτους/ες τα συγχαρητήρια όλων των μελών του Τμήματος, εξήρε τη σημασία των υλικών στην τεχνολογική και οικονομική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση των κρίσιμων περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Παρότρυνε τους/τις απόφοιτους/ες να αξιοποιήσουν τις μοναδικές γνώσεις και δεξιότητες που έχουν λάβει στην εκπαίδευση STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) με γνώμονα πάντα την ακαδημαϊκή αριστεία και ήθος. Τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και τους προέτρεψε να κρατήσουν την επαφή με το Τμήμα και το Ίδρυμα ως μέλη πλέον της μεγάλης οικογένειας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όπως είθισται στις τελετές απονομής πτυχίων του Τμήματός μας, πραγματοποιείται ομιλία από έναν από τους επιτυχημένους απόφοιτους/ες του Τμήματος. Αυτή τη φορά προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Δρ. Μαριάννα Κοτζαμπασάκη, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Βιοτεχνολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Δρ. Κοτζαμπασάκη αναφέρθηκε στην επαγγελματική-ερευνητική της πορεία και μίλησε στους απόφοιτους σχετικά με την πληθώρα των δυνατοτήτων που προσφέρει το πτυχίο τους.
Μετά την απονομή των πτυχίων και των τριών κύκλων σπουδών, η τελετή έκλεισε με την απονομή των θεσπισμένων βραβείων «Ιωάννη Ταμιωλάκη» και «Διονυσίου Ξυδιά» τα οποία δίδονται κάθε έτος στους πρωτεύσαντες φοιτητές του α και β κύκλου σπουδών και είναι αφιερωμένα στη μνήμη δύο σπουδαίων νέων, διδακτορικών φοιτητών του Τμήματός μας, που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10...

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας...

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10...

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας...

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σχέδια Βελτίωσης: Νέα ημερομηνία για τις αιτήσεις – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Η πρόσκληση αφορά παρεμβάσεις για ανταγωνιστικότητα, εξοικονόμηση ύδατος και...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου

Ο Αντιδήμαρχος Tάσος Τσατσάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Δήμος Καντάνου Σελίνου:Επαναλειτουργία και άνοιγμα Φαραγγιού Αγίας Ειρήνης

𝝚𝝥𝝖𝝢𝝖𝝠𝝚𝝞𝝩𝝤𝝪𝝦𝝘𝝞𝝖 𝝟𝝖𝝞 𝝖𝝢𝝤𝝞𝝘𝝡𝝖 𝚽𝚨𝚸𝚨𝚪𝚪𝚰𝚶𝚼 𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚬𝚰𝚸𝚮𝚴𝚮𝚺 Ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου...