Τελετή παράδοσης παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ημερομηνία:

Ημέρα ορόσημο η σημερινή για τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης ”Ηράκλειο, η Πόλη μας” Μιχάλη Καραμαλάκη ο οποίος ολοκλήρωσε και επίσημα την πορεία του στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής παράδοσης – παραλαβής ο
κ. Καραμαλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση,

”Σήμερα έκλεισε ένας όμορφος κύκλος και μία ιδιαίτερη και γεμάτη προκλήσεις πορεία στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσα από την τελετή παράδοσης – παραλαβής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς με τους οποίους συνεργάστηκα, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για ασφάλεια από τα σύνορα μέχρι και την κάθε γειτονιά της χώρας. Καλή επιτυχία στο νέο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μάνο Λογοθέτη και τη νέα Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Δήμητρα Λυγούρα.

Ικανοποιημένος και περήφανος για όλα αυτά που πετύχαμε και σίγουρος, ότι το επόμενο βήμα στην αυτοδιοίκηση και στο Δήμο Ηρακλείου κρύβει ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις, με στόχο να κάνουμε την πόλη μας ακόμα πιο όμορφη, ακόμα πιο φιλική προς τους δημότες και επισκέπτες της. Ταυτόχρονα, θέλω να πω ένα ακόμα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για τη στήριξη και τη δύναμη που λαμβάνω από δημότες κάθε ηλικίας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει, να καταστεί το Ηράκλειο ένας τόπος παράδειγμα προς μίμηση σ’ όλη την Ελλάδα. Για να μετατραπεί το Ηράκλειο, η πόλη που ονειρευόμαστε”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νότης Μηταράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που είχε με τον κ. Καραμαλάκη, πλέκοντας το εγκώμιο του πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που κατέβαλε για τη μείωση της εγκληματικότητας, τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μηταράκης τόνισε,

”Ήταν τιμή μου που συνεργάσθηκα μαζί σας, έστω και αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, γιατί άντλησα από την εμπειρία σας. Πετύχατε στο έργο σας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

”Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι με τον Στρατηγό δουλέψαμε μαζί και πολύ νωρίτερα, συστηματικά από τον Ιανουάριο του 2020, από διαφορετικές των σημερινών θέσεων ευθύνης.

Η συμβολή σας στη μείωση της εγκληματικότητας ήταν καθοριστική. Η μικρή και μεσαία εγκληματικότητα, δηλαδή η εγκληματικότητα που αφορά τον πολίτη στην καθημερινότητά του μειώθηκε το 2022 κατά 25% σε σχέση με το 2019.

Συμβάλλατε καθοριστικά στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος της κυβέρνησης είναι μια σύγχρονη, ανθρώπινη και αποτελεσματική αστυνομία, απέναντι σε κάθε μορφή εγκλήματος.

Μια αστυνομία που λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και θα στέκεται δίπλα, όχι απέναντι στους πολίτες.

Σημαντική ήταν η συμβολή σας στην αντιμετώπιση των νέων μορφών βίας, όπως η ενδοοικογενειακή και νεανική βία, ο σχολικός εκφοβισμός, το ηλεκτρονικό έγκλημα, αλλά και όπως και πάλι αποδείχθηκε τις προηγούμενες ημέρες, στην προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές και ανθρωπογενείς κινδύνους, στην προστασία της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Φόδελε...

Κατολίσθηση στον ΒΟΑΚ, λίγο πριν από τον κόμβο του...

Διακοπές ρεύματος στην Κρήτη την Πέμπτη 17...

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου,...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΑΑΔΕ: Στο μικροσκόπιο τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα

Εντατικοί έλεγχοι για οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με...

Πώς βοηθάμε το παιδί στη μελέτη χωρίς να αναλαμβάνουμε εμείς τα μαθήματά του

Η επιθυμία αυτή είναι καλοδεχούμενη, όμως υπάρχει μία λεπτή...

Προσωπικός Βοηθός: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός...

Γιατί το μυαλό μας «κολλάει» στο χειρότερο σενάριο;

Όταν κάτι δεν μας πάει όπως το θέλουμε, αμέσως...