Η τελευταία επιθυμία της Ραφαέλας γίνεται πράξη στο Ηράκλειο…

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE το κάνει πράξη!
Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE κάνει πράξη της επιθυμία της Ραφαέλας Πιτσικάλη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του:

“Συγκινηθήκαμε όλοι με την ιστορία της γενναίας Ραφαέλας Πιτσικάλη από τα Χανιά, η οποία όμως δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή, διότι έφυγε νωρίς, στην τρυφερή ηλικία των 21 ετών, από μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Σεβόμενοι την τελευταία της επιθυμία, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» CRETAN PALLIATIVE CARE αποφασίσαμε να μιμηθούμε το εξαιρετικό έργο του οργανισμού «Make a wish Hellas» για παιδιά ηλικίας 3 – 18 ετών με σοβαρές ασθένειες.

Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα: Μέσω της Εθελοντικής Ομάδας του Συλλόγου μας, θα εκπληρώνουμε επιθυμίες ασθενών με απειλητικά για τη ζωή νοσήματα, από την ηλικία των 18 ετών και άνω, στον Νομό Ηρακλείου.

Πέραν τούτου, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου μας Monika Topitz-Pongruber, Ειδικευμένη Εμπειρογνώμων Νοσηλευτικής από την Αυστρία, με πολύχρονη πρακτική γνώση στην Ανακουφιστική Φροντίδα και η Νοσηλευτική Ομάδα των εθελοντών μας, είναι πρόθυμοι να συνοδεύουν τους ασθενείς με την οικογένεια/φροντιστή τους από την ημέρα της διάγνωσης, καθώς και σε όλη την χρονική περίοδο της νόσου, από την διάγνωση, την ύφεση, την υποτροπή ως το τέλος της μεγάλης περιπέτειας.

Στόχος της Ανακουφιστικής Φροντίδας δεν είναι να αντικαταστήσει τη θεραπεία που ακολουθεί ο ασθενής, αλλά να παρέχει συμπληρωματικά με αυτήν τις υπηρεσίες της, υποστηρίζοντας τον ασθενή, μέσω μιας Ενεργητικής και Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

Εξαιρετικής σημασίας αποτελεί ο έλεγχος του πόνου και των άλλων σωματικών, ψυχολογικών, κοινωνικών και πνευματικών προβλημάτων.

Η Διεπιστημονική Εθελοντική μας Ομάδα διαθέτει νοσηλευτικό υλικό προς δανεισμό, προσφέρει κατ΄ οίκον φροντίδα, καθώς και ψυχοθεραπευτικές-συμβουλευτικές συνεδρίες με ασθενείς και εναλλακτικά προγράμματα ανακουφιστικής φροντίδας στον ιδιόκτητο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας στην οδό Γεωργιάδη 64Α (Κομμένο Μπεντένι) Ηράκλειο.

Να σημειωθεί, ότι όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν για τους ασθενείς και τους φροντιστές τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ: 2810 528 736 , από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00, ή στο Email: info@palliativecare.gr” https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο:Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης ,με το...

Εξιχνιάσθηκαν -6- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης (1 τετελεσμένη και 5...

Η Κρήτη χορεύει στο 4ο Malevizi Festival...

Η τελευταία ημέρα του 4ου Malevizi Festival, όπως κάθε...

Ηράκλειο:Εξιχνιάσθηκαν έξι περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης ,με το...

Εξιχνιάσθηκαν -6- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης (1 τετελεσμένη και 5...

Η Κρήτη χορεύει στο 4ο Malevizi Festival...

Η τελευταία ημέρα του 4ου Malevizi Festival, όπως κάθε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κλιματική κρίση: «Τα βουνά γίνονται μαύρα»

Από τα Ιμαλάια έως τις Ανδεις, οι παγετώνες λιώνουν,...

Δεν εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής η Έλενα Ακρίτα

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, με...

Μεσογειακοί Αγώνες: Η Ελλάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια στην κωπηλασία

Με εξαιρετικό απολογισμό ολοκλήρωσαν οι ελληνικές συμμετοχές τους τελικούς...

Το ήσυχο ελληνικό νησί που μένει «αναλλοίωτο» για αιώνες και αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία...