Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ημερομηνία:

Σε λειτουργία τέθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η πλατφόρμα myCAR, μέσω της οποίας ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να κάνουν άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, για το διάστημα που σκοπεύουν να τα κινήσουν.

Οι ιδιοκτήτες μπορούν να μπαίνουν στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet, να επιλέγουν το όχημα που είναι σε ακινησία και να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που επιθυμούν.

Στη συνέχεια θα γίνεται online έλεγχος εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο και στο τέλος θα υποβάλλεται το αίτημα για άρση της ακινησίας.

Για την άρση ακινησίας απαιτείται η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος.

Η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα και θα μπλοκάρει την άρση της ακινησίας.

Ειδικότερα, για την άρση της ακινησίας απαιτείται:

– Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η άρση ακινησίας, ή των αναλογικών/μηνιαίων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο χρονικό διάστημα άρσης ακινησίας.

– Η ύπαρξη ενεργού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν είναι πληρωμένα τα τέλη, επιλέγεται «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες επιλέγουν αν θέλουν να καταβάλουν ετήσια ή αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, οπότε για:

– Ετήσια, δημιουργείται το σχετικό ειδοποιητήριο, με τον κωδικό πληρωμής

– Αναλογικά, θα πρέπει να επιλεγεί το πλήθος των μηνών για τους οποίους ο κάτοχος του οχήματος επιθυμεί να καταβάλει τα τέλη.

Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση που έχουν ήδη πληρώσει αναλογικά τ.κ. και επιθυμούν να πληρώσουν ετήσια (π.χ. γιατί πρόκειται να μεταβιβάσουν το αυτοκίνητο) επιλέγοντας ετήσια τέλη θα υπολογισθεί από το σύστημα το υπόλοιπο ποσό που οφείλουν. Ο έλεγχος ενεργού ασφαλιστηρίου συμβολαίου διενεργείται μέσω web service με την ένωση ασφαλιστικών εταιρειών.

Παραδείγματα

Ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).

Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τουρισμός: Σημάδια κόπωσης στην τουριστική κίνηση τον...

Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 8,6% στο εφτάμηνο του...

Σχεδόν ένας στους δύο αγρότες δηλητηριάζεται από...

Σχεδόν οι μισοί αγρότες και εργάτες γης στον κόσμο...

Τουρισμός: Σημάδια κόπωσης στην τουριστική κίνηση τον...

Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 8,6% στο εφτάμηνο του...

Σχεδόν ένας στους δύο αγρότες δηλητηριάζεται από...

Σχεδόν οι μισοί αγρότες και εργάτες γης στον κόσμο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η πρώτη Βραδιά Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Η επιστήμη βγαίνει από τα εργαστήρια και συναντά την...

Τέταρτος δολωματικός ψεκασμός στην Π.Ε Ρεθύμνου

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας για το έτος...

Συνάντηση εργασίας για την πορεία της μελέτης της Παράκαμψης Ελούντας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη...

Αγροτικές ενισχύσεις: Κίνδυνος για τις πληρωμές λόγω ΟΣΔΕ – «Κανένας αγρότης να μη μείνει απλήρωτος»

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση των ενωτικών αγροτοκτηνοτροφικών ομοσπονδιών...