Τέλος στο δικαστικό θρίλερ 8 ετών – Δικαιώθηκαν οι αστυνομικοί για το τροχαίο δυστύχημα στο Νικηθιανό

Ημερομηνία:

Στο περιθώριο της υπόθεσης είχαν καθίσει στο εδώλιο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος – Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υφίσταται λόγος να επανεξεταστεί η υπόθεση, εξηγώντας πως δέχεται την ομόφωνα αθωωτική απόφαση που έχει προηγηθεί

Μετά από ένα δικαστικό θρίλερ που κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια, έπεσε η αυλαία στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος στο Νικηθιανό Νεάπολης, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του 18χρονος μοτοσικλετιστής.

Στο περιθώριο της υπόθεσης είχαν καθίσει στο εδώλιο αστυνομικοί κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος. Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022, το Εφετείο Πλημμελημάτων Ηρακλείου απέρριψε τελεσίδικα στην έφεση που είχε ασκηθεί στην πρωτόδικη απόφαση, βάση της οποίας οι αστυνομικοί είχα κριθεί ομόφωνα αθώοι.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υφίσταται λόγος να επανεξεταστεί η υπόθεση, εξηγώντας πως δέχεται την ομόφωνα αθωωτική απόφαση που έχει προηγηθεί.

Οι συνήγοροι των αστυνομικών κ.κ. Γιώργος Στειακάκης και Αλεξάνδρα Σπανάκη, δεν έκρυψαν την ικανοποίηση τους για το τέλος της δικαστικής περιπέτειας των αστυνομικών που δηλώνουν δικαιωμένοι και ανακουφισμένοι, όσο και πικραμένοι για όσα μεσολάβησαν, καθώς όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, συρθήκαν χωρίς λόγο και αιτία σε αυτή τη δύσκολη περιπέτεια.

Ο κ. Στειακάκης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε «απορίας άξιο το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να καταστεί κατηγορούμενος και να συρθεί σε μια δύσκολη περιπέτεια ακόμη και αν είναι αστυνομικός. Εξαιτίας υπερβάλλοντα ζήλου είτε λάθος εκτιμήσεων, οι οποίες αποδείχτηκαν παντελώς αβάσιμες σε κάθε φάση της δικαστικής περιπέτειας».

Το χρονικό

Οι αστυνομικοί είχαν εμπλακεί σε πειθαρχικά συμβούλια, ενώ παραπέμφθηκαν και σε δίκη, καθώς κατηγορήθηκαν ότι συνέβαλαν στη συγκάλυψη ευθυνών πληρώματος περιπολικού που είχε εμπλακεί στο τροχαίο τον Ιούλιο του 2013 κλείνοντάς το δρόμο στο μοτοσικλετιστή, στην προσπάθεια του οδηγού του περιπολικού να αποφύγει ηλικιωμένο που περπατούσε πάνω στο δρόμο. Οι αστυνομικοί είχαν κατηγορηθεί ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τη σύγκρουση και να αποπροσανατολίσουν την έρευνα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε διαχωριστεί για τις καθαυτό συνθήκες του τροχαίου και την πιθανή ευθύνη του περιπολικού, για το οποίο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σύγκρουση με τη μοτοσικλέτα του θύματος. Ακολούθως στην εκδίκαση του δεύτερου σκέλους της υπόθεσης είχαν αθωωθεί υπόλοιποι αστυνομικοί που επρόκειτο να καθίσουν ξανά στο εδώλιο μετά την προσφυγή που έγινε σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης.

Πηγή: neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Συναυλία Φιλαρμονικής Δήμου Αγίου Νικολάου στην πλαζ...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής...

Άγιος Νικόλαος Europlan : Ευχές για πανελλήνιες...

Μήνυμα ευχών για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων Με αφορμή...

Συναυλία Φιλαρμονικής Δήμου Αγίου Νικολάου στην πλαζ...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής...

Άγιος Νικόλαος Europlan : Ευχές για πανελλήνιες...

Μήνυμα ευχών για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων Με αφορμή...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η έκθεση Τυχεροπούλου φέρνει ανατροπές

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η Τυχεροπούλου για...

Διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Κρήτης αύριο Κυριακή 31 Μαΐου

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Κυριακή 31 Μαΐου,...

Πανσέληνος Μαΐου: Πότε θα δούμε το «Μπλε Φεγγάρι»

Τι είναι αυτό το εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο του Μαΐου. Το...

Συντάξεις χηρείας: Στοπ σε περικοπές ή επιστροφές ποσών με νόμο

Τι θα προβλέπει η ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί...