Τέλος τα νεκρά ψάρια από τον Παγασητικό

Ημερομηνία:

Μέχρι λίγες μέρες πριν, το λιμάνι του Βόλου ήταν γεμάτο με νεκρά ψάρια, τα οποία δημιουργούσαν ένα ασημί πέπλο, κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Ωστόσο, με την επιχείρηση καθαρισμού, η παραλία του Βόλου επέστρεψε, εξ όψεως, και πάλι στη φυσιολογική της κατάσταση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μια εβδομάδα εντατικής αποκομιδής, ανακοίνωσε πως έχουν περισυλλεγεί τα νεκρά ψάρια στο 100% τόσο από τον Παγασητικό, το λιμάνι του Βόλου και τις γύρω παραλίες, όσο και από τον χείμαρρο Ξηριά, σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων.

Ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας με τον Ξηριά

Για του λόγου το αληθές ανάρτησε βίντεο της Περιφέρειας που δείχνει πως δεν υπάρχουν νεκρά ψάρια σε κανένα ορατό σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ποσότητα εγκλωβισμένων ψαριών υπάρχει μέσα στη σήραγγα που συνδέει το θυρόφραγμα της λίμνης Κάρλας με τον Ξηριά. Σε εκείνο το σημείο, δεν μπορούν να επιχειρήσουν συνεργεία.

Συνολικά συλλέχθηκαν 270 τόνοι ψαριών που κατευθύνθηκαν για καύση, ενώ άλλοι 100 τόνοι που κατά 95% ήταν χώμα και 5% ψάρια κατευθύνθηκαν για υγειονομική ταφή σε επίσημα εγκεκριμένο χώρο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Απαγορεύεται το κολύμπι εν αναμονή νέων μετρήσεων για την καταλληλότητα των υδάτων

Θυμίζουμε πως με απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου απαγορεύεται η κολύμβηση σε ένα μεγάλο μέτωπο της παραλία που αφορά ανατολικά και δυτικά την ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νεκρών ψαριών που εκβράσθηκαν το τελευταίο διάστημα από τη λίμνη Κάρλα στα νερά του Παγασητικού.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προσδιορίζει την περιοχή από την ακραία παραλία της Αγριάς στα ανατολικά και μέχρι την παραλία του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών στα δυτικά, όπου συμπεριλαμβάνονται δεκάδες αστικές και περιαστικές παραλίες και πλαζ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου και μεταξύ αυτών ο Αναυρος, οι Πλάκες, ο Ναυτικός Όμιλος, η Ακτή Ξενία, οι Αλυκές, ο Άγιος Στέφανος, η Αμαρυλλίς,η Κριθαριά, ο Μάραθος, οι Αμφάνες όπου και μέχρι πρότινος κυμάτιζαν Γαλάζιες Σημαίες.

Όπως ανακοινώθηκε και επισήμως η απαγόρευση για κολύμβηση έγινε λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών και η απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση της Υπηρεσίας από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλόλητα των υδάτων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δέος στους αιθέρες – Κόβουν την ανάσα...

Το μήνυμα του πιλότου F-16 Ζευς στο τέλος της...

Χρονια Πολλά Ελλάδα

Η 28η Οκτωβρίου από τις πιο λαμπρές σελίδες του...

Δέος στους αιθέρες – Κόβουν την ανάσα...

Το μήνυμα του πιλότου F-16 Ζευς στο τέλος της...

Χρονια Πολλά Ελλάδα

Η 28η Οκτωβρίου από τις πιο λαμπρές σελίδες του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στο Ρέθυμνο για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου ο Κωστής Χατζηδάκης

Χρόνια Πολλά, Ελλάδα! Στο Ρέθυμνο, στον τόπο που γεννήθηκα και...

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ηςΟκτωβρίου 1940 στον Δήμο Γόρτυνας

Με την δέουσα λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής...

Ρέθυμνο:Το μήνυμα του Μανόλη Χνάρη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Η28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ενότητας και μνήμης....

Ηράκλειο:Το Μαλεβιζί τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μεν. Μποκέας : «Η ελευθερία δεν χαρίστηκε ποτέ. Κερδήθηκε...