Τέμπη: Δραματικές ώρες – Παραδίδονται οι σοροί στις οικογένειες – Ολοκληρώνονται οι έρευνες

Ημερομηνία:

Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενων μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Παρόλα αυτά, οι διασώστες πρόκειται να παραμείνουν στο σημείο της τραγωδίας μέχρι να απομακρυνθούν και τα τελευταία τμήματα από τα βαγόνια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σύσκεψη φορέων θα γίνει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής για να γίνει αποτίμηση της κατάστασης.

Παραλαμβάνουν τις σορούς οι οικογένειες
Μέχρι τώρα 32 είναι οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί, με τους συγγενείς να περνούν δραματικές ώρες αφού θα κληθούν να τις παραλάβουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του in, ανάμεσα στα ταυτοποιημένα θύματα είναι και οι δίδυμες αδερφές.

Τα δύο κορίτσια επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδαζαν μετά την επίσκεψή τους στα Τρίκαλα για το τριήμερο των Αποκριών.

Αναλυτικότερα, μετά την επίσημη ταυτοποίηση, οι σοροί παραδίδονται στις οικογένειες, έπειτα από την απαιτούμενη διοικητική διαδικασία, π.χ. έκδοση πιστοποιητικών θανάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, 57 είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Ελληνική Αστυνομία είναι 56.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο της ανάλυσης DNA.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ακόμα και αν κάποια σορός ήταν αναγνωρίσιμη, η ταυτοποίηση έπρεπε να γίνει με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Συνολικά 52 συγγενείς επιβατών έδωσαν δείγμα DNA, ενώ ελήφθησαν αρχικά 55 δείγματα από σορούς. Οι διασώστες περισυνέλεξαν περίπου 18 σακούλες με ανθρώπινα μέλη, από τα οποία οι επιστήμονες έλαβαν 26 δείγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά από τα δείγματα ήταν κοινά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, σήμερα Παρασκευή στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έφτασαν 60 ακόμη δείγματα. Οι Αρχές θα κληθούν να απαντήσουν σε πόσους ανήκουν.

Από εδώ και πέρα όποιος από τους επιβάτες δεν ταυτοποιείται με κάποια σορό, θα θεωρείται αγνοούμενος.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε...

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...

Καύσιμα: Εντός της εβδομάδας οι αυξήσεις σε...

O πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης...

Τα ντοκουμέντα της απόφασης για τη Μονή...

Το δικαστικό έγγραφο του Εφετείου της Ισμαηλίας που έκρινε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...