Τέμπη: Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου επιρρίπτει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ – Πώς φτάσαμε στην προφυλάκισή του

Ημερομηνία:

Σε δυο άτομα ανέρχονται οι προφυλακισθέντες μέχρι στιγμής για το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ (και επόπτης του μοιραίου σταθμάρχη Λάρισας που δεν γύρισε το κλειδί ) δεν έπεισε και μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή κρίθηκε και αυτός προφυλακιστέος.

Ο επιθεωρητής κατά την απολογία του, που ξεκίνησε γύρω στις 15:00 το μετά το μεσημέρι της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, κατέθεσε υπόμνημα 80 σελίδων και φέρεται να έβαλε εμμέσως, στο κάδρο τον ευθυνών και τον διευθυντή κυκλοφορίας, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου.

Ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου
Ειδικότερα, ο επιθεωρητής, παρουσίασε την άποψή του, ότι ευθύνες φέρει για τη δυσλειτουργία στο σταθμό της Λάρισας που δυστυχώς κατέληξε στο πολύνεκρο δυστύχημα και ο σταθμάρχης του Παλαιοφαρσάλου, καθώς είχε την ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε 1 ώρα καθυστέρηση.

Θέση που αντικρούει με σθένος ο ίδιος ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου. «Δηλαδή σε κάθε καθυστέρηση θα ενημερώνουμε τον προϊστάμενο δηλαδή; Όχι, όχι, όχι. Κοιτάει από πού να πιαστεί αυτός, κατάλαβες…», ήταν η αντίδραση του.

Ο 63χρονος επιθεωρητής δικαιολογώντας την άποψή του, είπε ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο. Όπως λέει, ο ίδιος είχε τρεις σταθμάρχες στη βάρδια έως τις 23:00. «Εγώ προτείνω τις βάρδιες, αλλά εγκρίνονται από τους ανωτέρους μου» φέρεται να υποστήριξε, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο, αιχμές για τον διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

Παράλληλα υποστήριξε πως ο «μοιραίος» σταθμάρχης Λάρισας, ήταν ικανός να μείνει μόνος του σε βάρδια. Παραδέχτηκε πως πράγματι εκείνος ήταν που έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ούτε για το γεγονός πως δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους το βράδυ της τραγωδίας, ούτε όμως και για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω επιθεωρητής, έλαβε αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο σταθμάρχες, ο συμβασιούχος και ο πιο έμπειρος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, αντίστοιχα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ΕΕ ετοιμάζει πακέτο 710 εκατ. ευρώ...

Η Κομισιόν έχει δώσει 2,53 δισ. ευρώ το 2026...

Πόσο και γιατί κινδυνεύουν οι έφηβοι από...

Τρεις θάνατοι εφήβων μέσα σε λίγες ημέρες ήταν αρκετοί...

Η ΕΕ ετοιμάζει πακέτο 710 εκατ. ευρώ...

Η Κομισιόν έχει δώσει 2,53 δισ. ευρώ το 2026...

Πόσο και γιατί κινδυνεύουν οι έφηβοι από...

Τρεις θάνατοι εφήβων μέσα σε λίγες ημέρες ήταν αρκετοί...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Απουσία του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, θα απουσιάζει από...

Έλένη Προκοπίου: Η εντυπωσιακή σταρ της Finos Film έφυγε από την ζωή

Η ηθοποιός είχε αποσυρθεί από τον κινηματογράφο την εποχή...

Εορτολόγιο 28 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ευχαριστήριο μήνυμα, της νέας Προέδρου ,της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννας Μελάκη

Με αίσθημα βαθιάς ευθύνης, ειλικρινούς συγκίνησης και ευγνωμοσύνης, επιθυμώ...