Τέμπη: Ποια είναι η άποψη των ερευνητών για το «μανιτάρι» μετά την έκρηξη – Τι μετέφερε το εμπορικό τρένο;

Ημερομηνία:

Ένα από τα ερωτήματα που παραμένουν σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη είναι γιατί έγινε τόσο ισχυρή έκρηξη μετά τη σύγκρουση των τρένων, από την οποία, μάλιστα, σχηματίστηκε «μανιτάρι», όπως έχουν αποτυπώσει βίντεο από το σημείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μια πρώτη εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι η έκρηξη, μετά τη σύγκρουση των δυο τρένων στα Τέμπη, πιθανότατα να προκλήθηκε από τα λάδια που είχαν στις μηχανές τους οι δυο αμαξοστοιχίες.

Με βάση την ίδια πηγή, σε κάθε μηχανή υπήρχαν 2,5 τόνοι λαδιού, δηλαδή πέντε τόνοι λαδιού και στις δυο αμαξοστοιχίες.

Με τη μετωπική σύγκρουση ανέβηκε η θερμοκρασία πάνω από το όριο αυτανάφλεξης, έσπασε το δοχείο, εκτοξεύτηκαν τα λάδια, πήραν φωτιά και δημιούργησαν αυτό το τεράστιο «μανιτάρι».

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι την οριστική απάντηση για το τι προκάλεσε αυτή την ισχυρή έκρηξη θα δώσουν οι εμπειρογνώμονες μετά από την έρευνα που θα πραγματοποιήσουν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη –...

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη. ❤️ Το Κέντρο Παιδιού...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού «κλειδώνει» η επιδότηση στην...

Τα σενάρια για τις παρεμβάσεις και η μάχη για...

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη –...

Μια ψήφος μπορεί να γίνει στήριξη. ❤️ Το Κέντρο Παιδιού...

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πού «κλειδώνει» η επιδότηση στην...

Τα σενάρια για τις παρεμβάσεις και η μάχη για...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Νεκρός 32χρονος μετά από παράσυρση – Συνελήφθη ο 47χρονος οδηγός

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 4,5ο χιλιόμετρο του εθνικού Χανίων...

Συναυλία με τη Σοφία Μανουσάκη στο Ρέθυμνο

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΠΙΤΙ...

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: «Γλυπτά, Πήλινα, Χρυσά, ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ»

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, το Τμήμα...