Τέμπη: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του τρένου

Ημερομηνία:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Το νέο στοιχείο που αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υπόθεση είναι η εύρεση του καταγραφικού στο πρώτο βαγόνι στη μηχανή του μοιραίο τρένου, το λεγόμενο και μαύρο κουτί.

Σε αντίθεση με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου, αυτό του τρένου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, καταγραφεί μόνο την ταχύτητα της αμαξοστοιχίας και την κίνηση. Μπορεί δηλαδή να δείξει εάν έγινε προσπάθεια επιβράδυνσης της αμαξοστοιχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προσκόμιση αυτού του νέου στοιχείου ήταν και ένας από τους λόγους που ζήτησε νέα προθεσμία ο κατηγορούμενος σταθμάρχης.

Νωρίτερα, οι διασώστες πραγματοποίησαν έρευνες στα χωράφια πέριξ των σιδηροδρομικών γραμμών, μήπως κάποιος από τους επιβάτες στην προσπάθεια του να διασωθεί κατέρρευσε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των επιβατών στα μοιραία βαγόνια, γιατί αρκετοί ήταν οι επιβάτες οι οποίοι επιβιβάστηκαν από τον σταθμό της Λάρισας, χωρίς να έχουν κόψει εισιτήριο, κάτι που θα έκαναν εντός του τρένου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμα τα έκτακτα...

Θα πολεμήσει την ακρίβεια, λόγω της κρίσης στη Μέση...

Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά την ανάφλεξη στη...

Καταγράφεται μια μικρή πτώση στην ροή των κρατήσεων, αλλά...

Η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμα τα έκτακτα...

Θα πολεμήσει την ακρίβεια, λόγω της κρίσης στη Μέση...

Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά την ανάφλεξη στη...

Καταγράφεται μια μικρή πτώση στην ροή των κρατήσεων, αλλά...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η ελληνική κυβέρνηση έχει έτοιμα τα έκτακτα μέτρα

Θα πολεμήσει την ακρίβεια, λόγω της κρίσης στη Μέση...

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης: Δωρεάν ξενάγηση στην έκθεση «Γυναίκες»

Στις 11 το πρωί της Κυριακής Μαρτίου. Στο πλαίσιο του...

Στο 14ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Στις εργασίες του 14ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων...