Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στην κηδεία

Ημερομηνία:

Δεν παύει να ενεργοποιείται ένα μίνιμουμ πρωτόκολλο, δεδομένων ότι ο τέως ήταν δημόσιο πρόσωπο
Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε σε ανακοίνωση το πρωί της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα εκπροσωπηθεί μόνο από την κ. Μενδώνη. «Αναβαθμίζεται» ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό η εκπροσώπησή της στην κηδεία.

Αυτό είχε γίνει, μεταξύ άλλων, επειδή η υπουργός τρέχει το πρότζεκτ ανάδειξης του Τατοΐου και εμπλέκεται στις συνεννοήσεις – προετοιμασίες για την ταφή του τέως στο Τατόι.

Έτσι κι αλλιώς αρμόδιες πηγές έλεγαν ότι παρότι αποφασίστηκε κεντρικά η ταφή του Κωνσταντίνου ως ιδιώτη, δεν παύει να ενεργοποιείται ένα μίνιμουμ πρωτόκολλο, δεδομένων ότι ο τέως ήταν δημόσιο πρόσωπο, ότι αναμένονται αφίξεις επισήμων από το εξωτερικό κ.λπ.

Δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες
Στο μεταξύ, από τη στιγμή που έχει λυθεί σε συνεννόηση κυβέρνησης – οικογένειας το τελετουργικό σε ό,τι αφορά την ταφή του τέως και την εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη, δεν υπάρχουν ουσιαστικά άλλες εκκρεμότητες εκ μέρους της κυβέρνησης.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ότι έχει αφεθεί στη συνεννόηση οικογένειας – εκκλησίας για το αν θα παραμείνει για μερικές ώρες η σορός στη Μητρόπολη, προκειμένου όποιος θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής.

Η κυβέρνηση κοινώς δεν ήθελε ένα τριήμερο προσκύνημα που θα παρέπεμπε σε κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.

Ταυτόχρονα, είναι υπ’ ατμόν τα συναρμόδια υπουργεία για τη διασφάλιση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας τόσο στο Τατόι όσο και στο κέντρο της Αθήνας, την ερχόμενη Δευτέρα.

Γιατί θα παραστεί και ο Πικραμμένος
Στην απόφαση να παραστεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βάρυνε και η… λίστα των αφίξεων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προσώρας η εικόνα ότι προτίθεται να δώσουν το παρών οι εξής:

Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος
Μέγας Δούκας Λουξεμβούργου Ερρίκος
Διάδοχος Νορβηγίας Χάακον
Επίτιμος βασιλιάς Ισπανίας Χουάν Κάρλος
Βασιλιάς Σουηδίας Κάρολος
Βασιλιάς και βασίλισσα Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και Μάξιμα
Βασίλισσα Δανίας Μαργκρέτε
Επιπλέον, εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει γνωστό και το ποιος θα αφιχθεί από τη Μεγάλη Βρετανία. Βάσει πρωτοκόλλου δεν είναι πιθανή η παρουσία του βασιλιά Καρόλου, ωστόσο εκκρεμεί το εάν θα παραστεί ο πρίγκιπας διάδοχος Ουίλιαμ (ο Κωνσταντίνος ήταν νονός του) ή, το πιθανότερο, ο Εδουάρδος, ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση...

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για...

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση...

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για...

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πώς το Παρίσι γύρισε την πλάτη στα αυτοκίνητα -Θεαματικές αλλαγές, τι έκαναν

Η πιο εμβληματική παρέμβαση. Ποδηλατόδρομοι αντικαθιστούν λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ πεζοί...

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση της ΕΜΥ για την Κρήτη

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνει η πληρωμή του Μαΐου

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...

Πόσο “αθώο” είναι το άτμισμα; Μελέτη συνδέει τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας με τη νέα μόδα

Τα πρώτα «καμπανάκια» των ερευνητών. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να...