Τεράστιες οι καταστροφές στα θερμοκήπια – Αυτοψία σε Κίσσαμο και Σέλινο

Ημερομηνία:

Στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της Κουντούρας η καταστροφή φτάνει στα 100 στρέμματα – Τι είδαν τα κλιμάκια που πήγαν στις περιοχές

Τις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν ειδικά στις νοτιοδυτικές περιοχές των Δήμων Καντάνου – Σελίνου και Κισσάμου από τις καταιγίδες των τελευταίων ημερών διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι κλιμάκια από την Περιφέρεια, ο Βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης και από τον ΕΛΓΑ οι οποίοι πήγαν σήμερα στις περιοχές που επλήγησαν.

Αναλυτικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης κ Νικόλαος Καλογερής επισκέφθηκε σήμερα  συνοδευόμενος από το Βουλευτή Χανίων κ Μανούσο Βολουδάκη, το Δήμαρχο Κισάμου κ Γεώργιο Μυλωνάκη, το Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου κ Αντώνιο Περράκη, Αντιδημάρχους, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χ, περιοχές στο Δ. Κισάμου κ στο Δ. Καντάνου – Σελινου που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις κ θεομηνίες.

Διαπιστώθηκαν μεγάλες καταστροφές στα θερμοκήπια στο Ελαφονήσι & στην Κουντούρα. Ειδικά στην περιοχή της Κουντούρας σε πολλές θερμοκηπιακές μονάδες η καταστροφή ήταν καθολική. Στις ορεινές περιοχές του Πελεκάνου και στη ΔΕ Καντάνου διαπιστώθηκε εκτεταμένη καρπόπτωση των ελαιοδέντρων .Υπήρξαν επίσης ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο από κατολισθήσεις βράχων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ομάδες παραγωγών στους συνεταιρισμούς του Ελαφονησίου & της Κουντούρας καθώς επίσης και με τους υπεύθυνους του ΤΟΕΒ Κουντούρας, στις οποίες διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη αποζημίωσης προκειμένου να αποκαταστηθούν γρήγορα τα θερμοκήπια προκειμένου να διασωθεί το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της παραγωγής και εκτέθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στα δίκτυα άρδευσης και τις γεωτρήσεις της περιοχής της Κουντούρας.

Στο μεταξύ αυτοψία στις πληγείσες από την χθεσινή κακοκαιρία θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις στην περιοχή Κουντούρα, του Δήμου Κανδάνου-Σελίνου, πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Το κλιμάκιο βρέθηκε στην περιοχή προκειμένου να δει από κοντά το μέγεθος των ζημιών και να ενημερώσει τους παραγωγούς για τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να αποζημιωθούν. Όπως τόνισε ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Νίκος Δασκαλάκης, «όσοι είναι ασφαλισμένοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις και να προχωρήσει η διαδικασία. Για όσους είναι ανασφάλιστοι, που δυστυχώς είναι αρκετοί, θα πρέπει να αναζητηθεί λύση σε άλλα επίπεδα».

Σύμφωνα με παραγωγούς της περιοχής, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χθεσινής ημέρας έχουν υποστεί ζημιές περίπου 100 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργιών.

(φωτο κατεστραμμένων θερμοκηπίων Τόνια Παγώνη)

πηγή flashnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -2- ημεδαπών Εξιχνιάστηκαν στα Χανιά από...

Γαύδος: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση...

Μόνο τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν πραγματοποιηθεί το 2026 –...

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις κλοπών στα Χανιά

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος -2- ημεδαπών Εξιχνιάστηκαν στα Χανιά από...

Γαύδος: Κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση...

Μόνο τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν πραγματοποιηθεί το 2026 –...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εντοπίστηκε και η πέμπτη σορός στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Τραγικός είναι ο επίλογος και για την πέμπτη εργαζόμενη...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Youth Crete με μήνυμα οδικής ασφάλειας και υπεύθυνης διασκέδασης

Η Παγκρήτια Συνέλευση Νέων της Περιφέρειας Κρήτης (Youth Crete)...

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ της Ένωσης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων Νομού Ρεθύμνου

Το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση...

Ηράκλειο:Ο παλμός της νέας γενιάς χορογράφων «χτύπησε» στο ΠΣΚΗ το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία η παραγωγή «Βραδιά Νέων Χορογράφων» στην Αίθουσα...