΄΄Τέσσερις Μάρτυρες΄΄από τη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ημερομηνία:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ»
ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
27 και 28 Ιουνίου 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν, στο θέατρο «Ερωφίλη» της Φορτέτζας Ρεθύμνου, την 27η και 28η Ιουνίου 2024, δύο παραστάσεις του ιστορικού δράματος «Τέσσερις Μάρτυρες» από τη Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου.
Το ποιητικό κείμενο του έργου «Τέσσερις Μάρτυρες», που πραγματεύεται τη ζωή και το μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων του Ρεθύμνου και προσομοιάζει στα έργα της Κρητικής Αναγέννησης, έγραψε ο Γιώργης Καλογεράκης. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Μπλέτας, ενώ η μουσική είναι του Αντώνη Ζαχαράκη. Οι λοιποί συντελεστές είναι οι Γιάννης Τσάβαλος – Νίνα Τσοτουλίδου (σκηνικά), Γιώργης Καλογεράκης (κοστούμια), Γιώργος Βαβουράκης (φωτογραφίες) και Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης (αφίσα), ενώ τη γενική οργανωτική ευθύνη έχει ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.
Τους κύριους ρόλους ερμήνευσαν οι Ειρήνη Λογιάκη, Νίκος Μυρθιανός, Στάθης Γαγάνης, Μανόλης-Μιχάλης Τζωρτζινάκης, Νίκος Τσουπάκης, Σήφης Καυκαλάς, Αργύρης Νιπυράκης, Μαρία Αποστολάκη, Μαρία Νικολακάκη, Βλασία Μιχαηλίδου-Τριπολιτάκη, Ιωάννα Παναγουλάκη, Στεφανία Καλαϊτζάκη, Μάρκος Πελαντάκης, Νεκτάριος Μυρθιανός, Μποτόνης Μποτονάκης, Αντώνης Μαμαλάκης, Γιώργης Αποκορωνιωτάκης, Ανδρέας Αποκορωνιωτάκης, Γιώργης Λελεδάκης, Παναγιώτης Πουλής, Αλέκος Αλεξανδράκης, ενώ συμμετείχαν επίσης παιδιά εφηβικής και σχολικής ηλικίας σε δευτερεύοντες ρόλους.
Στις παραστάσεις παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.
Στο τέλος της πρώτης παράστασης, το βράδυ της 27ης Ιουνίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος ευχαρίστησε εγκάρδια τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη, την ψυχή, όπως είπε, της Θεατρικής Ομάδας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η οποία, επί σειρά πολλών ετών, δίδει την καλή μαρτυρία, προσφέροντας ποιοτικές παραστάσεις στο φιλοθεάμον κοινό.
Ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε επίσης όλους τους συντελεστές, τον σκηνοθέτη κ. Μπλέτα, και καθένα από τα επίλεκτα μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Τοπικής μας Εκκλησίας, τονίζοντας ότι η παράσταση αυτή, αφιερωμένη στους Αγίους Τέσσερις Νεομάρτυρές μας κατά την επετειακή αυτή χρονιά, θα «ταξιδέψει» και σε άλλους προορισμούς, για να δώσει στους ανθρώπους τα μηνύματα, τα οποία οι Άγιοί μας δίδουν στον καθένα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Άγιος Βασίλειος: 10 ημέρες μετά την καταστροφή...

«Δέκα ημέρες έχουν περάσει από τη μεγάλη πυρκαγιά που...

Τα Ανώγεια τίμησαν τα 82 χρόνια από...

Στ. Αρναουτάκης: «Βαριά η παρακαταθήκη των Ανωγείων, να μην...

«Άγιος Βασίλειος: 10 ημέρες μετά την καταστροφή...

«Δέκα ημέρες έχουν περάσει από τη μεγάλη πυρκαγιά που...

Τα Ανώγεια τίμησαν τα 82 χρόνια από...

Στ. Αρναουτάκης: «Βαριά η παρακαταθήκη των Ανωγείων, να μην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία: Τουρισμός, υποστελέχωση και «εντέλλεσθε» το «κοκτέιλ» του καλοκαιριού

Οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας δοκιμάζονται καθημερινά σε...

Επίδομα παιδιού: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά για 1, 2 και 3 παιδιά – Τι αλλάζει και τι μένει ίδιο

Σημαντική ενίσχυση του επιδόματος παιδιού Α21 εξετάζει η κυβέρνηση...

Λατομείο στις Γούρνες: Βροντερό «όχι» από φορείς, αλλά η επένδυση προχωρά

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουρνών, Νίκος Σωμαράς, μιλά...