Θέρμανση και καύσιμα «γονατίζουν» τους Κρητικούς

Ημερομηνία:

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά και στο νησί μας καθώς λόγω της γενικότερης ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης στενεύουν δραματικά τα οικονομικά περιθώρια για να ζεσταθούν τον χειμώνα, με την κατάσταση να είναι ακόμη πιο ανησυχητική στις ορεινές περιοχές, οπότε οι ανάγκες είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Πετρέλαιο με το σταγονόμετρο ακόμη και όποτε χαμηλώνει ο υδράργυρος για αρκετά νοικοκυριά, ενώ άλλα θα στραφούν σε άλλες πηγές θέρμανσης με την απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για να μην ξεπαγιάσουν.

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, το φαινόμενο λαμβάνει ακόμη πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς συνταξιούχοι δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν το οικονομικό κόστος για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Ηλικιωμένοι στο Οροπέδιο νιώθουν πικρία για την αντιμετώπιση τους από την πολιτεία, καθώς σε δύσκολες καιρικές συνθήκες οπότε οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν, θα προσπαθήσουν όπως λένε να ζεσταθούν με ξύλα.

Αν και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί στο 1,22 ευρώ, θεωρείται ακόμη υψηλή από τους καταναλωτές, με τις παραγγελίες ωστόσο να αποτελούν μια μικρή ανάσα στον κλάδο των πρατηριούχων.

Πηγή: neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρήτη: Ελαφονήσι και Μπάλος στην κορυφή του...

Να συνοδευτεί η διεθνής αναγνώριση του Ελαφονησίου από μέτρα...

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη...

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...

Κρήτη: Ελαφονήσι και Μπάλος στην κορυφή του...

Να συνοδευτεί η διεθνής αναγνώριση του Ελαφονησίου από μέτρα...

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη...

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη όλο το καλοκαίρι – Κυριαρχεί το αεροπλάνο

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τρίτη 25 Αυγούστου – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 25 Αυγούστου...

Ηράκλειο: Σοβαρός τραυματισμός 38χρονης στο kite surf – Ο άνεμος την πέταξε σε τοίχο και ταράτσα!

Σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μία 38χρονη...