Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο γιατρός με το «φακελάκι»

Ημερομηνία:

Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή εγγυοδοσίας, ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του σε ειδική ανακρίτρια ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι εισέπραξε «φακελάκι» από γυναίκα ασθενή του, για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής σε χειρουργείο.

Ο 56χρονος, γυναικολόγος – ογκολόγος, αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ» επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος) που του αποδόθηκε. «Δεν απαίτησα χρήματα» φέρεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς, τονίζοντας πως, όταν η καταγγέλλουσα ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ενόψει του χειρουργείου, εκείνη του παρέδωσε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για να τον «ευχαριστήσει». «Αιφνιδιάστηκα, δεν γνώριζα το περιεχόμενο του φακέλου» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος γιατρός.

Κατά την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του βρέθηκαν άλλα 1.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ότι είναι επίσης προϊόν δωροληψίας, κάτι που ο ίδιος όμως αρνήθηκε.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τον παραπάνω όρο και την χρηματική εγγυοδοσία, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδικές 2026: Πτώση των βάσεων σε όλα...

Η επιλογή των θεμάτων επέτρεψε στους επαρκώς προετοιμασμένους να...

Στεγαστική κρίση: Πόσο «χτυπά» τους οικονομικά ασθενέστερους

Το πρόβλημα από τη στεγαστική κρίση γίνεται ακόμη πιο...

Πανελλαδικές 2026: Πτώση των βάσεων σε όλα...

Η επιλογή των θεμάτων επέτρεψε στους επαρκώς προετοιμασμένους να...

Στεγαστική κρίση: Πόσο «χτυπά» τους οικονομικά ασθενέστερους

Το πρόβλημα από τη στεγαστική κρίση γίνεται ακόμη πιο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2026 στους οικισμούς και στα χωριά του Δήμου Ρεθύμνης

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ και ΑΠΟΣΠΕΡΙΔΕΣ Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών...

Μανώλης Χνάρης:«Η ουσιαστική στήριξη του ελαιοκομικού τομέα είναι αυτονόητη προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ»

Στο διεθνές συνέδριο «Ελαιοκομικός Τομέας: Προβλήματα και Προοπτικές», υπό...

Ρέθυμνο:Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Τμήμα Αδελιανός Κάμπος – Πηγιανός Κάμπος.

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η λήψη...