Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο γιατρός με το «φακελάκι»

Ημερομηνία:

Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή εγγυοδοσίας, ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του σε ειδική ανακρίτρια ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι εισέπραξε «φακελάκι» από γυναίκα ασθενή του, για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής σε χειρουργείο.

Ο 56χρονος, γυναικολόγος – ογκολόγος, αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ» επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος) που του αποδόθηκε. «Δεν απαίτησα χρήματα» φέρεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς, τονίζοντας πως, όταν η καταγγέλλουσα ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ενόψει του χειρουργείου, εκείνη του παρέδωσε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για να τον «ευχαριστήσει». «Αιφνιδιάστηκα, δεν γνώριζα το περιεχόμενο του φακέλου» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος γιατρός.

Κατά την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του βρέθηκαν άλλα 1.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ότι είναι επίσης προϊόν δωροληψίας, κάτι που ο ίδιος όμως αρνήθηκε.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τον παραπάνω όρο και την χρηματική εγγυοδοσία, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο τραπέζι η 13η σύνταξη αλλά στο...

Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπει την αύξηση του...

Τυφλή επί 5 χρόνια ανέκτησε την όρασή...

Για πρώτη φορά στα χρονικά, Ιταλοί γιατροί μεταμόσχευσαν το...

Στο τραπέζι η 13η σύνταξη αλλά στο...

Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπει την αύξηση του...

Τυφλή επί 5 χρόνια ανέκτησε την όρασή...

Για πρώτη φορά στα χρονικά, Ιταλοί γιατροί μεταμόσχευσαν το...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στο νότο – Εκκενώνονται η Αγία Γαλήνη και η Ορνέ

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση του πύρινου μετώπου στον νότο...

Στο τραπέζι η 13η σύνταξη αλλά στο ύψος της εθνικής

Ενα από τα επικρατέστερα σενάρια προβλέπει την αύξηση του...

Θέμα στο Reuters ο θάνατος των δύο πυροσβεστών στο Ρέθυμνο

Άρθρο για τους δύο Έλληνες πυροσβέστες που έπεσαν στο...