Θετική η αποτίμηση της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στην άσκηση «Μίνωας 2024»

Με μεγάλη επιτυχία και δυναμική παρουσία πραγματοποιήθηκε η άσκηση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας «Μίνωας 2024» στα Χανιά με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.
Ο Δήμος Χανίων, προχωρώντας σε απολογισμό της συμμετοχής του στην άσκηση «Μίνωας 2024», στην οποία μετείχε ενεργά με επεισόδια στο πεδίο, αλλά και επί χάρτου, επισημαίνει ότι οι ακόλουθες Υπηρεσίες, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός σεισμικού γεγονότος:
• το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Πυροσβεστικού Σταθμού,
• η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και
• οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου,
κινητοποίησαν τις δυνάμεις, που διαθέτουν τόσο για τη συνδρομή των διασωστικών συνεργείων (Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ) με μηχανήματα έργου όσο και στη διοικητική μέριμνα και φροντίδα των πληγέντων.

Ιδιαίτερα στο θέμα της ανάπτυξης των σκηνών, ο Δήμος Χανίων με τη συνδρομή των εθελοντών, προέβη στην ανάπτυξη των αντίσκηνων που διαθέτει, στον οριζόμενο ως χώρο καταυλισμού στα γήπεδα της Μοναχής Ελιάς και εν συνεχεία, συμμετείχε στην ανάπτυξη του σκηνικού υλικού, που διαθέτει για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια, την οποία συνέδραμε ο στρατός.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά την ολοκλήρωση της άσκησης και από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση των αρχών για την επιχειρησιακή αρτιότητα και την ετοιμότητα που επέδειξαν και ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους, φορείς, σωματεία, συλλόγους και εθελοντές για την προσφορά τους τόσο στην άσκηση, όσο και στην πραγματική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης και του Ναυτικού Νοσοκομείου. «Η κινητοποίηση των εργαζομένων του Δήμου και των εθελοντών μας, συνέβαλλε καθοριστικά στην προσπάθεια των πυροσβεστικών υπηρεσιών του Νομού για να αποτραπούν τα χειρότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.
Στην «εν θερμώ» αποτίμηση, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο την Τετάρτη 24 Απριλίου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την εκπροσώπηση του Δήμου Χανίων με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Μανώλη Λέκκα, αποτιμήθηκε μεταξύ άλλων θετικά η συμβολή του Δήμου Χανίων στην εν λόγω άσκηση.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος «η επιτυχία της άσκησης μας προσδίδει ικανοποίηση και αναδεικνύει τη σπουδαιότητα διεξαγωγής αντίστοιχων ασκήσεων στη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης του τόπου μας. Χρειαζόμαστε την ετοιμότητα και την εγρήγορση φορέων και πολιτών, στην απευκταία περίπτωση που θα εκδηλωθεί ένα πραγματικό σενάριο εκδήλωσης κάποιου φυσικού φαινομένου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.