Θλιβερό τέλος: Πέθανε το ταίρι του Κρητικού κύκνου στην Καστοριά … [Video]

Το αρσενικό φαίνεται να μην θέλει να το πιστέψει και δεν λέει να απομακρυνθεί έξω από το κέντρο περίθαλψης, όπου περιμένει ακόμη μάταια την αγαπημένη του.

Πέθανε το ταίρι του Κρητικού κύκνου στην Καστοριά …

Θλιβερό τέλος είχε τελικά η ιστορία αγάπης των δύο κύκνων στην Καστοριά καθώς το θηλυκό που νοσηλευόταν τραυματισμένο, με το ταίρι του να μην φεύγει στιγμή από κοντά του, υπέκυψε στα τραύματά του.

Το αρσενικό όμως φαίνεται να μην θέλει να το πιστέψει και δεν λέει να απομακρυνθεί έξω από το κέντρο περίθαλψης, όπου περιμένει ακόμη μάταια την αγαπημένη του.

Μάλιστα, αν και το μετέφεραν με αυτοκίνητο σε μακρινό σημείο της λίμνης Καστοριάς, ξαναγύρισε έξω από το κτίριο πριν ακόμη επιστρέψουν.

Την ιστορία έφερε στο φως ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του Αρκτούρου και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου. Μόνο που το τέλος δεν ήταν αίσιο καθώς ο θηλυκός κύκνος δεν τα κατάφερε.

Άνθρωποι του σταθμού περίθαλψης πήραν τον αρσενικό κύκνο για να τον μεταφέρουν στη λίμνη. Εκείνος αντιστεκόταν και έβγαζε κραυγές διαμαρτυρίας καθώς δεν ήθελε να φύγει από τον χώρο περίθαλψης.

Παρότι τον έβαλαν σε αυτοκίνητο και τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά ο κύκνος διέσχισε τη λίμνη και επέστρεψε στον χώρο περίθαλψης πριν ακόμα επιστρέψουν οι διασώστες.

Οι περιγραφές είναι συγκλονιστικές λόγω της τραγικής κατάληξης με τον θάνατο του θηλυκού κύκνου και την αδυναμία του αρσενικού να αποδεχθεί την απώλεια

«Σκεφτόμαστε τη μετακίνησή του σε άλλη λίμνη. Μας προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα η πίστη του κύκνου για το ταίρι του. Το ζώο πρέπει να επιστρέψει στο περιβάλλον του. Ωστόσο είναι δύσκολο να βρει κάποιο άλλο ταίρι, δεν συνηθίζεται. Είναι 5 ετών και οι κύκνοι ζουν περί τα 25 χρόνια», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.