Θρίλερ με πέντε Έλληνες εγκλωβισμένους σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας

Δεν έχει γίνει γνωστό πόσες ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μοναστήρι οι πέντε Έλληνες

Θρίλερ με πέντε Έλληνες εγκλωβισμένους σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας

Πέντε Έλληνες έχουν εγκλωβιστεί σε μοναστήρι στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπάται αδιάκοπα από το Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο πόσες ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο σημείο.

Οι πέντε εγκλωβισμένοι Έλληνες, όπως μετέδωσε το Mega, απευθύνουν έκκληση για τον απεγκλωβισμό τους και ζητούν την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ελπίζοντας πως σύντομα θα ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος προκειμένου να απομακρυνθούν από την κόλαση της Γάζας.

Πάνω από 10.300 είναι οι νεκροί στον ένα μήνα φρίκης με τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός να είναι συνεχείς –κυρίως από ανθρωπιστικούς οργανισμούς αλλά όχι μόνο- αλλά να μη βρίσκουν ευήκοα ώτα.

Για ακόμα μια φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε χθες απέτυχε να φτάσει σε απόφαση για ανθρωπιστική εκεχειρία.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις και έχει αποκόψει την πόλη της Γάζας από το νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Ανθρωπιστική βοήθεια έστειλε η Ελλάδα στη Γάζα

Σημειώνεται ότι η ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας έφτασε χθες, Δευτέρα, με αεροσκάφος C-130 στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου.

Ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.