Τι ισχύει από σήμερα σε σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο και κομμωτήρια

Ημερομηνία:

Στην επαναφορά του μέτρου του περιορισμού του αριθμού των όλων των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στα καταστήματα τροφίμων και βασικών ειδών κατανάλωσης προχωρά από σήμερα η κυβέρνηση, με κοινή υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, με φόντο την έξαρση της πανδημίας του κοροναϊού.

Η κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει από σήμερα, 13 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 6.00, την τήρηση αποστάσεων του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. στα καταστήματα τροφίμων (όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Για τις επιχειρήσεις αυτές απαιτείται και ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, ενώ είναι υποχρεωτική η ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο θα επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές κατά την διάρκεια ελέγχων.

Τέλος η πώληση επαγγελματικών προϊόντων κομμωτικής σε μη επαγγελματίες

Επίσης, με την ίδια ΚΥΑ απαγορεύεται πλέον η πώληση από τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση σε μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή-κουρέα.

Η πώληση των προϊόντων κομμωτικής για επαγγελματική χρήση επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Αναφορικά με το λιανικό εμπόριο, τα κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κ.λπ. ‘

Ολοι οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα:

πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή
πιστοποιητικού νόσησης, ή
βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κοροναϊό COVID-19 (PCR ή rapid test).

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών θα μπορούν να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test).

Ειδικά για τις υπηρεσίες μανικιούρ, πεντικιούρ, ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών, προβλέπεται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Σημειώνεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση ότι στη λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου, συμπεριλαμβάνονται τα εμπορικά κέντρα (mall) και τα εκπτωτικά χωριά, καθώς και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops in a shop).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ταξίδια στο εξωτερικό: Απαραίτητη από σήμερα η...

Από σήμερα 3 Αυγούστου, οι παλιές μπλε ταυτότητες δεν...

Πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική: Μάχη για...

Εικόνες αποκάλυψης από τα πύρινα μέτωπα, ξεκίνησαν ρίψεις τα...

Ταξίδια στο εξωτερικό: Απαραίτητη από σήμερα η...

Από σήμερα 3 Αυγούστου, οι παλιές μπλε ταυτότητες δεν...

Πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική: Μάχη για...

Εικόνες αποκάλυψης από τα πύρινα μέτωπα, ξεκίνησαν ρίψεις τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Πλατανιά : Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Λιμάνι Κολυμπαρίου

Μουσικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Λιμάνι Κολυμπαρίου, από...

Οι πρώτες αποζημιώσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, τα δικαιολογητικά και οι προϋποθέσεις

Η Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών ενεργοποιεί πλαίσιο...

Λασίθι:Σύλληψη ατόμου για διακεκριμένες κλοπές

Συνελήφθη -1- ημεδαπός για διακεκριμένες κλοπές στο Λασίθι Εξιχνιάστηκαν -4-...