Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιείται ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Ημερομηνία:

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομάδα Εθελοντών του Συλλόγου ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» Cretan Palliative Care, πραγματοποιείται ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας.
Η ημερίδα πραγματοποιείται επίσης σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, την 7η ΥΠΕ Κρήτης και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9).
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της Ημερίδας είναι να ενημερωθεί η ιατρονοσηλευτική κοινότητα και η κοινωνία του Ηρακλείου από τον Δρ. Γεώργιο Παπαδάκη για την καινοτομία στην τεχνολογική εξέλιξη που έφερε η μονάδα υβριδικών τεχνικών μοριακής απεικόνισης του ΙΤΕ. Είναι η πρώτη στην Ν.Α. Ευρώπη και η τέταρτη στον κόσμο, ενώ θεωρείται η καλύτερη επένδυση στην υγεία των ανθρώπων, διότι πραγματικά μπορεί να σώζει ζωές.

Η Ογκολόγος, Παθολόγος κα Ζένια Σαριδάκη θα αναλύσει τις νέες μεθόδους που διαθέτει σήμερα η ογκολογία για τη θεραπεία ασθενών και από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ορθοπεδικό Χειρουργό κ. Χάρη Βαβουρανάκη θα γίνει αναφορά στις θεραπευτικές ασκήσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς.

Την εμπειρία της ανακουφίζοντας τον Ολιστικό Πόνο θα περιγράψει η Παιδίατρος, Νεογνολόγος κα Άννα Ιωανίδη – Βαρανάκη, ενώ ο Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής Δρ. Ιωάννης Ανιφαντάκης θα επισημάνει ποσό σημαντική είναι η ενημέρωση του ασθενούς και της οικογένειάς του για τη διάγνωση της ασθένειας.

Η κοινωνική λειτουργός κα Ελένη Πρινιωτάκη, Εκπρόσωπος Ελλάδας του Namaste Care International, θα αναφερθεί στον ρολό των συμπληρωματικών θεραπειών στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Την Ημερίδα θα συντονίζει η συγγραφέας κα Αθηνά Σφακάκη.
Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές: «Ο Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» Cretan Palliative Care αναβαθμίζει την προσφορά του προς τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ετοιμάζοντας ένα καινούργιο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας σε χώρο που παραχώρησαν με χρησιδάνειο στην οδό Κονδυλάκη & Γεωργίου Γεωργιάδη 64Α, ο τέως Βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κ. Μπαντουβάς και η κόρη του κα Δέσποινα Μπαντουβά.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Μ. Μποκέας: «Η αξιοποίηση του Αλμυρού με...

Η αξιοποίηση του Αλμυρού ποταμού πρέπει να προχωρήσει με...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Μ. Μποκέας: «Η αξιοποίηση του Αλμυρού με...

Η αξιοποίηση του Αλμυρού ποταμού πρέπει να προχωρήσει με...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η σκιά Έπστιν πάνω από τους Κλίντον – Καταθέτουν ενόρκως ενώπιον του Κογκρέσου

Με τις συνεδριάσεις να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, Χίλαρι...

Ανάδειξη Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και στο...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Εντοπίστηκε η Λόρα στη Γερμανία – Βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας

Η γερμανική αστυνομία εντόπισε την Λόρα η οποία είχε...