Τηγανητές πέτρες – Η κινεζική γαστρονομική τρέλα συγκλονίζει το διαδίκτυο

Ημερομηνία:

Σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, μία νέα πρώτη ύλη, η οποία μπορεί να μπει στο τηγάνι και να εξοικονομήσει χρήματα, κερδίζει σε δημοτικότητα μεταξύ των Κινέζων χρηστών του διαδικτύου. Αυτή η πρώτη ύλη είναι οι πέτρες.

Τα βίντεο με σεφ που φτιάχνουν τηγανητές πέτρες είναι η τελευταία τάση στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένα δείχνουν σεφ να τηγανίζουν βότσαλα με σκόρδο και τσίλι σε πολυσύχναστες νυχτερινές αγορές, ενώ άλλα απεικονίζουν βουκολικές σκηνές με χωρικούς να μαγειρεύουν φρεσκοψαρεμένες πέτρες σε μια όχθη ποταμού.

Δείτε το βίντεο

Μιλάμε για τρέλα;

Όπως και να έχει, το πιάτο, γνωστό ως suodiu (ρουφήξτε και πετάξτε), έχει αναβίωση, τουλάχιστον σε βίντεο με ανθρώπους που κάνουν πλάκα σε ανυποψίαστους φίλους. Ενώ ορισμένοι διαδικτυακοί σεφ επιμένουν ότι πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο, άλλα βίντεο δείχνουν ανυποψίαστους θαμώνες να φτύνουν τις πέτρες με τρόμο.

Ένα βίντεο με σχεδόν 800.000 προβολές δείχνει έναν σεφ να προσφέρει μια μερίδα suodiu για 16 γιουάν (1,74 λίρες), το οποίο κάποιοι είπαν ότι είναι ακριβό αν σκεφτεί κανείς ότι τα συστατικά μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Δείτε το βίντεο

Ιστορικό πιάτο

Το πιάτο λέγεται ότι χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια, όταν οι βαρκάρηδες στην αποκλεισμένη από την ξηρά επαρχία Χουμπέι ξέμεναν από ζώα και λαχανικά ενώ ταξίδευαν κατά μήκος του ποταμού Γιανγκτσέ και έτσι στράφηκαν στα ορυκτά. Όπως είναι φυσικό, σύμφωνα με μια ιστορία του πιάτου, η δημοτικότητά του μειώθηκε μετά την οικονομική ανάπτυξη και την έλευση μηχανοκίνητων σκαφών στο Χουμπέι, μειώνοντας τις πιθανότητες οι βαρκάρηδες να μείνουν χωρίς προμήθειες.

Το πιάτο συνδέεται επίσης με τον λαό Tujia, μια εθνοτική μειονότητα που κατάγεται από την οροσειρά Wuling που εκτείνεται στα σύνορα των Hubei, Hunan και Guizhou.

Σύμφωνα με ένα ιστολόγιο τροφίμων, οι πέτρες του ποταμού έχουν μια φυσική γεύση ψαριού που ενισχύεται όταν τηγανίζονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Όποια κι αν είναι η γαστρονομική τους ελκυστικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν πείθονται. Κάποιοι έχουν επισημάνει τους κινδύνους πνιγμού.

Ένας άλλος σχολιαστής προβλέπει ότι η επόμενη διατροφική τάση θα είναι ένα συστατικό που είναι πιο εύκολο να καταπιεί κανείς: Η λάσπη.

*Με στοιχεία από theguardian.com

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μία ευχή από εσένα, μία ακόμη από...

Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ επιστρέφουν για 12η χρονιά, συνεχίζοντας...

Ρέθυμνο:Ένταξη πράξης χρηματοδότησης του...

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ....

Μία ευχή από εσένα, μία ακόμη από...

Τα Ευχοστολίδια του ΟΠΑΠ επιστρέφουν για 12η χρονιά, συνεχίζοντας...

Ρέθυμνο:Ένταξη πράξης χρηματοδότησης του...

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ....
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Σύλληψη ατόμου για άσκοπους πυροβολισμούς

Συνελήφθη ημεδαπός για ρίψη άσκοπων πυροβολισμών και παραβάσεις της...

Ηράκλειο:Παρουσίαση του νέου βιβλίου του πατέρα Λίβυου, πρωτοπρεσβύτερου π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι Εκδόσεις Ψυχογιός, σας προσκαλούν...

Κρήτη: Θρήνος για τον 37χρονο Στέλιο που άφησε την τελευταία του πνοή στο φαράγγι του Αμπά

Τραγικός επίλογος μετά από μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης για...