Τηλεφωνικοί απατεώνες… παραθερίζουν στα Χανιά – Είναι εδώ και θέλουν τα λεφτά μας

Ημερομηνία:

Στην πόλη των Χανίων βρίσκονται, τουλάχιστον την Παρασκευή, κάποιοι από τους απατεώνες που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες με την τηλεφωνική μέθοδο

Η βεβαιότητα γι’ αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι η μέθοδος αυτή απαιτεί… φυσική παρουσία, αν όχι όλων, τουλάχιστον κάποιων που συμμετέχουν στο κόλπο.

Ο τρόπος είναι γνωστός: εισερχόμενη κλήση από κάποιον που λέει ότι ο γιος, ή ο σύζυγος, ή κάποιο άλλο κοντινό πρόσωπο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ατύχημα και πως πρέπει άμεσα να υποβληθεί σε επέμβαση και γι’ αυτό χρειάζονται χρήματα.

 

Η μέθοδος λειτουργεί, γιατί κάποιοι άνθρωποι σοκάρονται από την «είδηση» και δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά εκείνη τη στιγμή. Αρκετές φορές οι απατεώνες παίζουν και μια παντομίμα, με κλάματα ή κραυγές πόνου να ακούγονται στο βάθος του ακουστικού, σαν το τροχαίο να έχει μόλις συμβεί.

Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσουν από το θύμα να τους πετάξει τα λεφτά από το μπαλκόνι ή να τα αφήσει σε κάποιο σημείο στον δρόμο, ώστε στη συνέχεια να περάσουν να τα πάρουν. Γι’ αυτό και η ανάγκη για φυσική παρουσία.

Η αστυνομία θα μπορούσε να επέμβει άμεσα αν γνώριζε ότι οι επιτήδειοι αυτοί θα περάσουν από το σπίτι ή κάποιο συγκεκριμένο σημείο για να πάρουν τα λεφτά.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί όταν οποιοσδήποτε άγνωστος τους ζητάει, με οποιαδήποτε πρόφαση, χρήματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το πρώτο και κύριο είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού ή συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό και εάν είναι δυνατό από άλλη τηλεφωνική συσκευή για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι δράστες να μην έχουν τερματίσει την κλήση που πραγματοποίησαν σε εσάς, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Τραπεζικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού και να μην αποκαλύπτετε τα προσωπικά σας στοιχεία που αφορούν τις τραπεζικές σας κάρτες-λογαριασμούς-κωδικούς.

zarpanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Σέβη Βολουδάκη και ο Ναυτικός Όμιλος...

Μια ξεχωριστή γιορτή αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς φέρνουν στο...

Χανιά:Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, στο πλαίσιο της...

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» σε...

Η Σέβη Βολουδάκη και ο Ναυτικός Όμιλος...

Μια ξεχωριστή γιορτή αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς φέρνουν στο...

Χανιά:Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, στο πλαίσιο της...

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος» σε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Γιατί οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν

Τι λέει στο tanea.gr ο συντονιστής του εθνικού προγράμματος...

33η Βραδιά Αγάπης στο Ρέθυμνο για τη στήριξη ατόμων με αναπηρία

Για 33η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο η «Βραδιά...

Ρέθυμνο:Πάνδημη η Πανήγυρις της Παναγίας των Μυριοκεφάλων

7 – 8 Σεπτεμβρίου 2026 Με τη συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών...

Ρέθυμνο:Προεόρτια Θεομητορικά στην Ενορία Καλονύκτη

6 Σεπτεμβρίου 2026 Το πρωί της Κυριακής, 6ης Σεπτεμβρίου 2026,...