Την ανασύσταση του Ελληνικού Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ζητάει ο Χάρης Μαμουλάκης

Ημερομηνία:

Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Την αναγκαιότητα επανασύστασης του Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με τη συνυπογραφή του Τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλου Ξανθόπουλου και 21 ακόμα Βουλευτών.

«Η επανασύσταση του Γραφείου Εγκληματιών Πολέμου ή ενός ανάλογου διοικητικού οργάνου, είναι μια πράξη ύψιστης ιστορικής σημασίας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των προγόνων μας που πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η ανάδειξη και τεκμηρίωση των εγκλημάτων πολέμου θα μπορούσε να συμβάλει στην στοιχειοθέτηση αυτών των περιπτώσεων και στις όποιες, εύλογες νομικές διεκδικήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.».

Στην Ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στην ιστορία του Ελληνικού Εθνικού Γραφείου Εγκλημάτων Πολέμου (ΕΕΓΕΠ), στον σκοπό του – που ήταν η εξακρίβωση εγκλημάτων πολέμου που είχαν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – καθώς και στα αποτελέσματά του, τονίζεται ότι παρά το ότι έχει ανοίξει ξανά ο δρόμος για την εκ νέου στοιχειοθέτηση εγκλημάτων πολέμου, η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει καθώς δεν ορίστηκε ο αρμόδιος φορέας ο οποίος θα επιφορτιστεί με την συλλογή των σχετικών στοιχείων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη για την...

Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, έφυγε από κοντά...

Κ. Μητσοτάκης για τα 8 χρόνια από...

Οκτώ χρόνια χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (29/5) από τον θάνατο...

Η ανάρτηση του Κωστή Χατζηδάκη για την...

Σαν σήμερα, πριν από 8 χρόνια, έφυγε από κοντά...

Κ. Μητσοτάκης για τα 8 χρόνια από...

Οκτώ χρόνια χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (29/5) από τον θάνατο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 30 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Η δικαστική απόφαση δεν αλλάζει σε τίποτα το καθεστώς της Μονής Σινά

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου τόνισε ότι...