Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζει ο Δήμος Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Δήμος Πλατανιά προσκαλεί όλα τα παιδιά να δουν τα βιβλία, να τα ακουμπήσουν, να τα γνωρίσουν, να παίξουν ,να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα,το Σάββατο 1 Απριλίου στις 11:00 π.μ, η Βιβλιοθήκη του Γενικού Γυμνασίου -Λυκείου Κολυμβαρίου ανοίγει της πόρτες της σε όλα παιδιά και με εμψυχώτριες τις κ. Γραμματική Μπερτακη και κ. Δήμητρα Πεντάρακη, συναντούν με φαντασία Ήρωες από αγαπημένα παραμύθια που ξεπηδούν από τις πολύχρωμες σελίδες των βιβλίων.

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00 π.μ, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων περιμένει τα παιδιά για να παίξουν με τις λέξεις, με την εμψύχωση της κ. Έφης Μαλτέζου και της κ. Δήμητρας Πενταράκη.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ασπασία Λουπάκη δήλωσε: «Η επέτειος των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η 2η Απριλίου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ως Δήμος Πλατανιά θεωρούμε πως το καλύτερο ταξίδι των παιδιών ξεκινά από τη φαντασία τους. Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά μας να έρθουν κοντά στο παιδικό βιβλίο. Ευχαριστώ τις εμψυχώτριες μας για το πολύτιμο έργο τους. Περιμένουμε όλα τα παιδιά ν’ αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία, να παίξουν και να δημιουργήσουν στις δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους .

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ποιοι είναι οι πιο ευγενικοί τουρίστες στον...

Η έρευνα που αποκαλύπτει ποιες εθνικότητες ξεχωρίζουν στα ταξίδια. Ποιοι...

Λευτέρης Αυγενάκης «Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας...

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε...

Ποιοι είναι οι πιο ευγενικοί τουρίστες στον...

Η έρευνα που αποκαλύπτει ποιες εθνικότητες ξεχωρίζουν στα ταξίδια. Ποιοι...

Λευτέρης Αυγενάκης «Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας...

Ο πρ. Υπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, παρευρέθηκε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Έρχονται νωρίτερα τα χρήματα – Δείτε πότε πληρώνεστε

Από το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου αναμένεται να...

Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Εντοπίστηκε βαλίτσα με σορό άνδρα

Μακάβριο εύρημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αθήνα Μέχρι στιγμής παραμένει...

Παιδικός κουμπαράς: Κρατική ενίσχυση έως 1.200 ευρώ ετησίως – Δείτε πώς θα εφαρμοστεί

Ατομικός Επενδυτικός Λογαριασμός Ανηλίκων με κρατική συμμετοχή ίση με...

Ελ Νίνιο: Πώς θα επηρεάσει τον φετινό ελληνικό χειμώνα – Κλιματικές διαφορές στο Ιόνιο

Ελ Νίνιο και οι κλιματικές επιπτώσεις του στην Ελλάδα,...