Την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζει ο Δήμος Πλατανιά

Ημερομηνία:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) στις 2 Απριλίου, ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ο Δήμος Πλατανιά προσκαλεί όλα τα παιδιά να δουν τα βιβλία, να τα ακουμπήσουν, να τα γνωρίσουν, να παίξουν ,να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Πιο συγκεκριμένα,το Σάββατο 1 Απριλίου στις 11:00 π.μ, η Βιβλιοθήκη του Γενικού Γυμνασίου -Λυκείου Κολυμβαρίου ανοίγει της πόρτες της σε όλα παιδιά και με εμψυχώτριες τις κ. Γραμματική Μπερτακη και κ. Δήμητρα Πεντάρακη, συναντούν με φαντασία Ήρωες από αγαπημένα παραμύθια που ξεπηδούν από τις πολύχρωμες σελίδες των βιβλίων.

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11:00 π.μ, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Παλαιών Ρουμάτων περιμένει τα παιδιά για να παίξουν με τις λέξεις, με την εμψύχωση της κ. Έφης Μαλτέζου και της κ. Δήμητρας Πενταράκη.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ασπασία Λουπάκη δήλωσε: «Η επέτειος των γενεθλίων του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η 2η Απριλίου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ως Δήμος Πλατανιά θεωρούμε πως το καλύτερο ταξίδι των παιδιών ξεκινά από τη φαντασία τους. Θέλουμε λοιπόν να δώσουμε μια ευκαιρία στα παιδιά μας να έρθουν κοντά στο παιδικό βιβλίο. Ευχαριστώ τις εμψυχώτριες μας για το πολύτιμο έργο τους. Περιμένουμε όλα τα παιδιά ν’ αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία, να παίξουν και να δημιουργήσουν στις δύο εκδηλώσεις που θα γίνουν»

Η είσοδος είναι ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους .

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ελληνικά αεροδρόμια: Νέες αεροπορικές, νέες πύλες εισόδου...

Τα ελληνικά αεροδρόμια από την Κρήτη έως την Καλαμάτα...

Συγκινεί η μητέρα της Έμμας Καρυωτάκη: Το...

«Είχε πάνω του κάτι δικό μου, κάτι πολύτιμο και...

Ελληνικά αεροδρόμια: Νέες αεροπορικές, νέες πύλες εισόδου...

Τα ελληνικά αεροδρόμια από την Κρήτη έως την Καλαμάτα...

Συγκινεί η μητέρα της Έμμας Καρυωτάκη: Το...

«Είχε πάνω του κάτι δικό μου, κάτι πολύτιμο και...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καύσωνας-σοκ στην Ευρώπη: 64 νεκροί στην Ισπανία και 15 στη Βρετανία

Τους 40 βαθμούς αγγίζει το θερμόμετρο στην Ισπανία. Ο καύσωνας...

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Ευκαιρία για νέους πτυχιούχους να κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό...

Πανελλήνιες εξετάσεις: όταν η επιτυχία δεν χωρά σε έναν βαθμό

Γράφει η Θεοδώρα Πασπαράκη Κάθε χρόνο, η περίοδος των Πανελληνίων...

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...