Την Παρασκευή η συνέχεια της δίκης για το διπλό φονικό στα Ανώγεια

Την Παρασκευή 16 Απριλίου και ώρα 9.00 το πρωί θα συνεχιστεί η δίκη για το διπλό φονικό στα Ανώγεια, η οποία διακόπηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

«Η υπόθεση εξελίσσεται με την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου, και στη συνέχεια θα εξετασθούν και οι προταχθέντες από τον κατηγορούμενο μάρτυρες», δήλωσε σχετικά στο Creta24, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Αλεξανδρα Σπανάκη.

Αντιστοίχως, ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, Γιώργος Κοκοσάλης, αφού πρώτα σχολίασε τις εξελίξεις της σημερινής διαδικασίας, ανέφερε ότι αναμένει την συνέχεια της δίκης στο τέλος της εβδομάδας.

«Ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία, εξετάστηκαν και οι 8 μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια Ξυλούρη από την πρώτη στιγμή έχει δώσει μια εντολή στο σύνολο της υπερασπιστικής ομάδας, «προσπαθήστε να βρείτε την ουσιαστική αλήθεια», πράγμα για το οποίο δυστυχώς δεν συνδράμει η άλλη πλευρά. Φτάσαμε σήμερα να ακούσουμε ενώπιον του ακροατηρίου πράγματα που αφενός δεν υπόκεινται στη λογική και αφετέρου με ιδιαίτερο μένος και με μια ψυχολογική στάση απέναντι στους παράγοντες της δίκης, είναι σαν να λένε ότι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να αθωωθεί ο κατηγορούμενος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκοσάλης.

«Οι μάρτυρες δηλώνουν ότι ότι όταν έφτασε ο κατηγορούμενος, και οι 2, ήταν νεκροί. Και ο Γιώργος Ξυλούρης και ο Λευτέρης ο Καλομοίρης ήταν νεκροί και παρόλα αυτά, πυροβόλησε 7 φορές έναν νεκρό. Θεωρώ ότι είναι μια καθαρή περίπτωση ψυχρής βίας, ψυχρού αίματος, προμελετημένου δόλου, και ότι ο κατηγορούμενος είχε με κάθε λεπτομέρεια προσχεδιάσει τον τρόπο που θα προσεγγίσει τον Γιώργο Ξυλούρη», συμπλήρωσε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας.

Το χρονικό της υπόθεσης
Πριν από το διπλό φονικό τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια είχε προηγηθεί ένας έντονος καυγάς ανάμεσα στον 32χρονο Γιώργο Ξυλούρη και τον κατηγορούμενο με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές των δύο οικογενειών.

Ο 32χρονος πήγε στο σπίτι του και πήρε ένα όπλο και κατέβηκε και πάλι στο δρόμο. Ο Λευτέρης Καλομοίρης, πατέρας του κατηγορούμενου, βλέποντας τον Γιώργο Ξυλούρη με το όπλο στο χέρι, προσπάθησε να τον σταματήσει και πάνω στην πάλη έπεσε νεκρός.

Ο κατηγορούμενος κατεβαίνοντας από το σπίτι και βλέποντας τον πατέρα του νεκρό άδειασε το όπλο του πάνω στον 32χρονο.https://creta24.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.