Για την παρουσίαση του βιβλίου: «Όταν χτιζόταν το καράβι. Ρεπορτάζ για μια απεργία».

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων στην εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στις 7μ.μ στα γραφεία του ΚΚΕ στον Κουμπέ Χανίων (Λεωφόρος Καραμανλή 8).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές που συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές το προηγούμενο διάστημα, όλους αυτούς που έδωσαν ζωντάνια στα σωματεία, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου: «Όταν χτιζόταν το καράβι. Ρεπορτάζ για μια απεργία». Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και συγγραφέας του βιβλίου.

«Τον Σεπτέμβρη του 1980 οι εργάτες στα Ναυπηγεία της Σαλαμίνας ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία. Ήταν μια απεργία που κράτησε πάνω από σαράντα μέρες και ταρακούνησε τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, καθώς και όλο τον Πειραιά.

Οι εργάτες συμμετείχαν στην πολύμορφη απεργιακή δράση, εμπνεόμενοι από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών συναδέλφων τους. Βγήκαν νικητές από αυτήν την απεργία, αναγκάζοντας την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα περισσότερα από τα δίκαια αιτήματά τους.
Μια ιστορία που έχει αξία να την θυμόμαστε και σήμερα, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο το συγγραφέα, ¨φέγγει το δρόμο μας στο μέλλον. Ένα δρόμο ανηφόρα, τον οποίο, καθώς τον ανεβαίνουμε, οι πρωταγωνιστές του τότε φλογίζουν τα άρματα του αγώνα μας…¨».

Τα σχόλια είναι κλειστά.