Την Τετάρτη 22/9 η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στον Δήμο Χανίων

Ημερομηνία:

Την Τετάρτη 22/9 η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στον Δήμο Χανίων – Κλείσιμο της οδού Ν. Φωκά – Κορύφωση εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021. Με κεντρικό θέμα της διοργάνωσης: «Κόσμος σε Κίνηση», οι δράσεις στοχεύουν στην αμοιβαία κατανόηση τόσο στο πλαίσιο της οικολογικής βιώσιμης κινητικότητας όσο και της μέριμνας για ισότιμη προσβασιμότητα.

Τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 17.00 έως τις 20.00 θα κλείσει για όλα τα οχήματα η οδός Ν. Φωκά, ενώ στο εν λόγω σημείο θα φιλοξενηθούν βιωματικές και ενημερωτικές δράσεις για την ιδιαίτερη μέριμνα, που οφείλουμε όλοι στα Άτομα με Αναπηρία και την κάλυψη των αναγκών τους για τη μετακίνησή τους.

Παράλληλα θα διεξαχθούν αθλητικές επιδείξεις μη διαδεδομένων αθλημάτων στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Χανίων, προάγοντας την άθληση στο πλαίσιο της κινητικότητας ως ενεργό τρόπο ζωής και βασική παράμετρο για τη σωματική και ψυχική υγεία.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τον Παγκρήτιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών «Αετοί Κρήτης», τον Σύλλογο Κωφών Ν. Χανίων “Σαµαριά”, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας, τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Σύλλογο Χαλέπας “ΚΥΤΤΑΡΟ”, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας – Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία – ΚΗΦΑΑΜΕΑ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τοπικό Τμήμα Χανίων, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αναπήρων Παίδων «Η Μεγαλόχαρη», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων – Ο Άγιος Χριστόφορος», τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Στο μεταξύ, στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.svak4chania.gr υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των προβλεπόμενων αλλαγών στην οργάνωση και κυκλοφορία της πόλης
(https://drive.google.com/file/d/1OUUGt2SmKnZYXwGC_RwFBkea1bGcAuSY/view), με τη γνώμη των πολιτών, κατοίκων και δημοτών των Χανίων να είναι σημαντική για την εφαρμογή των σχεδιασμών.
Ένα κλικ στο ερωτηματολόγιο (https://bit.ly/3zne8Ig) και μερικά λεπτά από το χρόνο μας, αρκούν για να αλλάξουμε όλοι μαζί την πόλη μας προς το καλύτερο. Βρείτε το βίντεο στη διεύθυνση που ακολουθεί: https://youtu.be/-NLG-mspwhM

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά | ΟΠΕΚΕΠΕ, Φραπέ και… «Επικαλούμαι το...

ΟΠΕΚΕΠΕ, φράσεις του… Φραπέ, που συζητήθηκαν όπως «Επικαλούμαι το...

«Youth Development – Τουρνουά Ενώσεων»: Η καρδιά...

Παρουσία ταλαντούχων αθλητών από όλη την Ελλάδα που θα...

Χανιά | ΟΠΕΚΕΠΕ, Φραπέ και… «Επικαλούμαι το...

ΟΠΕΚΕΠΕ, φράσεις του… Φραπέ, που συζητήθηκαν όπως «Επικαλούμαι το...

«Youth Development – Τουρνουά Ενώσεων»: Η καρδιά...

Παρουσία ταλαντούχων αθλητών από όλη την Ελλάδα που θα...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ρέθυμνο:Ήρθε η ώρα για το μεγαλύτερ και καλύτερο καρναβάλι της Κρήτης

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Έλα, «Γίνε, ζήσε, ντύσου Ο,ΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ» -...

Μαλεβίζι: Πρωτοβουλία για τη δημιουργία «φυτωρίου» ποδοσφαίρου στο Φόδελε

Δίνουν ζωή σε μία καινούργια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση. Τη δημιουργία...

Δυναμική κάθοδο στην Αθήνα, ετοιμάζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου

Μεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στην Γενική Συνέλευση. Μεγάλη ήταν...