Την Τρίτη 26 Μαΐου, τα μεσάνυχτα, το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες

Ημερομηνία:

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 26 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η απόδοση της εορτής του Πάσχα, όπως είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό.

Η εγκύκλιος, η οποία εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, θα αποσταλεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Με αυτή ανακοινώνεται ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία του Πάσχα.

Η Αρχιεπισκοπή προτρέπει να γίνει το ίδιο σε όλες τις εκκλησίες και τις μονές εφόσον είναι εφικτό. Όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κοροναϊού».

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Υπενθυμίζεται ότι οι ακολουθίες της Μεγάλη Εβδομάδας και του Πάσχα είχαν διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών υπό τον φόβο της διασποράς της νόσου COVID-19.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μεταφέρει την απόδοση του Πάσχα το βράδυ της 26ης προς την 27η Μαΐου. «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε, ο κίνδυνος να περάσει σύντομα, ώστε όλοι μαζί (Κλήρος και λαός) να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας με πανηγυρική Αναστάσιμη Παννυχίδα, κατά την Απόδοση της Μεγάλης Εορτής του Πάσχα, δηλαδή κατά το μεσονύκτιο μεταξύ Τρίτης 26 προς Τετάρτη 27 Μαΐου 2020» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της 2ας Απριλίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μαρινάκης: «Δεν δέχομαι τη στημένη πρόταση της...

Αιχμηρός μετά το αδιέξοδο στις εκλογές της Super League,...

Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Ποιους...

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027 δόθηκε στη χρήση...

Μαρινάκης: «Δεν δέχομαι τη στημένη πρόταση της...

Αιχμηρός μετά το αδιέξοδο στις εκλογές της Super League,...

Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Ποιους...

Παράταση έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2027 δόθηκε στη χρήση...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Προσφορά απινιδωτών και προπλασμάτων εκπαίδευσης από τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στο πλαίσιο του προγράμματος «ΖΩΗ»

Πραγματοποιήθηκε η παράδοση δύο εκπαιδευτικών απινιδωτών και δύο εκπαιδευτικών...

Ρέθυμνο:Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος «επέστρεψε» στο σπίτι του

Ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής,...

Θεσσαλονίκη:Η Ελπίδα έγινε νοτες Μ.Α.Ζ.Ι. με την ΣΟΝΕ

«Όταν η ελπίδα γίνεται νότες» Μια βραδιά υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου,...