Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το National Training Event του ESN Greece στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:

Oι Σύλλογοι Φοιτητών Erasmus Πολυτεχνείου Κρήτης (ESN TUC), Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ESN Hellenic Mediterranean University) και Πανεπιστημίου Κρήτης (ESN UOC) διοργανώνουν την Εθνική Δράση Κατάρτισης και Εκπαίδευσης (National Training Event) της Ομοσπονδίας ESN Greece, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, στις 18-21 Απριλίου 2024, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και φιλοξενούμενη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Το ESN (Erasmus Student Network) αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική φοιτητική οργάνωση στην Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1989 με βασική αρχή του τη φράση: «Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές». Μέρος του δικτύου αποτελεί και η Ομοσπονδία των Συλλόγων ESN Ελλάδας. Σήμερα, δραστηριοποιούνται 19 τοπικοί σύλλογοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο, Καστοριά και άλλες πόλεις.. Οι Ελληνικοί σύλλογοι υποδέχονται περισσότερους από 2.500 εισερχόμενους φοιτητές κάθε χρόνο και διοργανώνουν πληθώρα δράσεων που αποσκοπούν στην προσαρμογή των εισερχόμενων φοιτητών και στην προετοιμασία των εξερχόμενων.

Η Εθνική Δράση Κατάρτισης και Εκπαίδευσης είναι η ετήσια δράση της Ομοσπονδίας με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εθελοντών της Ομοσπονδίας και των μελών της.

Την πρώτη μέρα, Πέμπτη 18 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί μία ανοιχτή δράση γνωριμίας της τοπικής φοιτητικής κοινότητας με το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (ESN) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας 2024, παρουσία της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Νέας Γενιάς και Νεανικής Επιχειρηματικότητας, Θεοδώρας Κουτεντάκη. Στην δράση αυτή, θα γίνει παρουσίαση του αντίκτυπου που έχει το ESN στην κοινωνία, καθώς και οι τρόποι που μπορεί ο καθένας να συνεισφέρει σε αυτό. Επιπλέον, θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+, για τις ευκαιρίες διεθνής κινητικότητας και για τους τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων ανθρώπων. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εθελοντισμό και την κινητικότητα Erasmus+ ως εργαλείο στο βιογραφικό τους για τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας.

Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθούν για τα μέλη της Ομοσπονδίας από όλη την Ελλάδα επιμορφωτικές παρουσιάσεις για επίκαιρα θέματα, καθώς και βιωματικά εργαστήρια για πρακτική εφαρμογή και εξάσκηση σημαντικών δεξιοτήτων στους χώρους του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. στα Χανιά. Η δράση στηρίζει την τοπική κοινωνία, μέσω συνεργασιών με σημαντικές επιχειρήσεις κρητικών προϊόντων, όπως “Το Μάννα” Τσατσαρωνάκης

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΔΕΕΠ(ΝΟΔΕ) και η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηρακλείου:«Κάθε κορδέλα και...

«Κάθε κορδέλα και μια αγκαλιά για ένα παιδί με...

Eεισροή ποσοτήτων νερού στο Φράγμα Αποσελέμη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει ότι οι καιρικές...

ΔΕΕΠ(ΝΟΔΕ) και η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ηρακλείου:«Κάθε κορδέλα και...

«Κάθε κορδέλα και μια αγκαλιά για ένα παιδί με...

Eεισροή ποσοτήτων νερού στο Φράγμα Αποσελέμη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει ότι οι καιρικές...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Eεισροή ποσοτήτων νερού στο Φράγμα Αποσελέμη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ενημερώνει ότι οι καιρικές...

Μαρία Πετραντωνάκη:Ο σημαντικός θεσμός των Κέντρων Υγείας στην Ελλάδα

Τα Κέντρα Υγείας αποτελούν έναν από τους βασικότερους θεσμούς...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων Αποκριάς σε περιοχές του Ηρακλείου

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ανακοινώνονται έκτακτες κυκλοφοριακές...