Τις σχολικές καθαρίστριες στηρίζει το ΚΚΕ

Τις σχολικές καθαρίστριες στηρίζει το ΚΚΕ

Τη στήριξή του στις σχολικές καθαρίστριες εκφράζει η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ρεθύμνου ζητώντας “να σταματήσει τώρα η ωμή παρέμβαση και η τρομοκρατία ενάντια στις σχολικές καθαρίστριες και το σωματείο τους!”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“ Όπως οι ίδιες καταγγέλλουν, «πέφτουν τηλεφωνήματα» και ασκούνται πιέσεις, από τις υπηρεσίες του δήμου, σε καθαρίστριες για να αποχωρήσουν από το σωματείο, να γραφτούν σε άλλο κ.α. Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας από μεριάς δήμου , να κάμψει την αγωνιστική οργανωμένη δράση των καθαριστριών, για τα δικαιώματά τους, για ασφαλή και καθαρά σχολεία.

Την αποκλειστική ευθύνη για την νέα ύπουλη επίθεση ενάντια στο σωματείο των σχολικών καθαριστριών, την έχει η διοίκηση του δήμου όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες. Εξ άλλου δύο χρόνια τώρα οι πολιτικοί προϊστάμενοι (αντιδήμαρχοι κλπ) ανοιχτά αμφισβητούν την νομιμότητα του σωματείου, κάνουν ανεπίτρεπτες και παράνομες διακρίσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων.

Η διαφύλαξη των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων, η λειτουργία και δράση των σωματείων με βάση τις ανάγκες και τα δικαιώματα των μελών τους μακριά από τις παρεμβάσεις του κράτους και της εργοδοσίας είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα για όλο το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και από αυτή την άποψη πολύ σωστά, αυτές οι παρεμβάσεις καταγγέλλονται με την συμπαράσταση και την συμμετοχή πολύ περισσότερων σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η νέα αυτή επίθεση αντικειμενικά συμπίπτει με το κύμα διώξεων σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων που αγωνίζονται και διεκδικούν (προκλητική δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, απολύσεις προέδρων σωματείων και Ομοσπονδιών στην Μαλαματίνα και πολλά άλλα). Με αυτά τα μέσα η μεγάλη εργοδοσία, το κράτος και οι κυβερνήσεις ανεξαρτήτως απόχρωσης επιχειρούν να αναχαιτίσουν το διαφαινόμενο αγωνιστικό ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας, που δεν ανέχονται να πληρώνουν και πάλι τα σπασμένα της νέας κρίσης, της καλπάζουσας ακρίβειας, του πολέμου και των αδυσώπητων ανταγωνισμών τους.

Τα σχέδια αυτά δεν πρέπει να περάσουν. Γι’ αυτό κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και αμφισβήτησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών πρέπει να αντιμετωπίζεται με συντονισμένη απάντηση από όλο το εργατικό λαϊκό κίνημα”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.