Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης | Ημερίδα αφιερωμένη στη μνήμη της Δρος Μαρίας Χατζημαρινάκη

Ημερομηνία:

Aφιερωμένη στη μνήμη της αξέχαστης Δρος Μαρίας Χατζημαρινάκη ήταν η ημερίδα Χημείας που οργάνωσε το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2024, για δέκατη χρονιά, το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην ημερίδα συμμετείχαν καθηγητές/τριες, μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες και υποψήφιοι/ιες διδάκτορες.

Η Μαρία, αφού αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της σε πεδίο αιχμής και συγκεκριμένα στη Χημεία και Φωτοχημεία Νανοδομών του Άνθρακα. Το 2002 αναγορεύτηκε διδάκτορας Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κατόπιν πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στη Γερμανία στο Πανεπιστήμιο Erlangen, με τον πολύ γνωστό καθηγητή Andrea Hirsch. Η επιστημονική κοινότητα αναγνώρισε την υψηλή ποιότητα του ερευνητικού της έργου, το οποίο έχει δημοσιευτεί σε πολλά κορυφαία χημικά επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους.

Η ημερίδα περιελάμβανε προσκεκλημένη ομιλία από τον Δρ. Αντώνη Μεσσήνη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Χημείας και δέκα ομιλίες επιλεγμένων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών και υποψήφιων διδακτόρων σε σύγχρονα θέματα χημείας με μεγάλο ερευνητικό αλλά και πρακτικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώθηκε με την απονομή τεσσάρων βραβείων και έξι επαίνων στους ομιλητές/τριες για την εξαίρετη πορεία στις σπουδές τους.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημείας Καθηγητή Γεώργιο Βασιλικογιανάκη στους υποψήφιους διδάκτορες Χαράλαμπο Λίβα και Αλέξανδρο Λυρατζάκη καθώς και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές Νικόλαο Κορομηλά και Χρήστο Παπαδόπουλο. Τα βραβεία συνοδεύτηκαν από χρηματικά έπαθλα που απονεμήθηκαν από τον Δρα Αντώνη Κουμπενάκη (σύζυγο Μαρίας Χατζημαρινάκη).

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Παρουσίαση του βιβλίου: «ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ...

Οι εκδόσεις Όγδοο και ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, προσκαλούν...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας – Σωματείο «Κανείς Μόνος»:...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και το Σωματείο «Κανείς Μόνος»,...

Ηράκλειο: Παρουσίαση του βιβλίου: «ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ ...

Οι εκδόσεις Όγδοο και ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης, προσκαλούν...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας – Σωματείο «Κανείς Μόνος»:...

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας και το Σωματείο «Κανείς Μόνος»,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Super League: Έξι ομάδες, έξι βαθμοί και μια σκληρή μάχη για την παραμονή

Μπορεί το ενδιαφέρον στη Super League να μονοπωλείται κυρίως...

Ολυμπιακός Πειραιώς: Ο Θρύλος απέναντι στον Άγιαξ σε μια μάχη ευρωπαϊκής υπέρβασης

"Ο Θρύλος έρχεται για να αποδείξει γιατί αποτελεί legenda....

Επίσημη πρεμιέρα της νέας εποχής Allwyn για τον ΟΠΑΠ

Η αναβάθμιση της εμπειρίας διασκέδασης του πελάτη στο επίκεντρο...