Το BBC διόρθωσε το δημοσίευμα περί «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»

Ημερομηνία:

Σε διορθώσεις στο δημοσίευμα με τίτλο «Η αόρατη μειονότητα της Ελλάδας- οι Μακεδόνες Σλάβοι» που πρωτοδημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του BBC στις 24 Φεβρουαρίου, προχώρησε το βρετανικό δίκτυο, μετά την επιστολή που απέστειλε ο Έλληνας πρέσβης στο Ηνωμένο Βασίλειο, Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, ενώ προστέθηκε σύνδεσμος με ολόκληρη την επιστολή.

Συγκεκριμένα, κάτω από το δημοσίευμα έχει προστεθεί μία επικαιροποιημένη παράγραφός που αναφέρει τα εξής:

«Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την ιστορία αποσαφηνίζεται σε δύο σημεία. Ένα λάθος σε σχέση με την αλλαγή του «μακεδονικού» Συντάγματος έχει αφαιρεθεί, ενώ προστίθενται επιπλέον πληροφορίες σε σχέση με την ελληνική θέση αναφορικά με τη σλαβόφωνη κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου συνδέσμου σε επιστολή προς το BBC από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Πράγματι, από το τμήμα του άρθρου με υπότιτλο «Greece’s position», όπου εξηγούνταν η ελληνική θέση στο θέμα, έχει αφαιρεθεί η εξής πρόταση: «η συμφωνία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας απαιτεί από τα Σκόπια να αλλάξουν το Σύνταγμά τους, αφαιρώντας αναφορές σε ‘μειονότητα’ στην Ελλάδα». Επίσης στο ίδιο τμήμα έχει προστεθεί η εξής πρόταση: «Η Συμφωνία των Πρεσπών λέει ότι η ιθαγένεια (nationality) των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας είναι ‘Μακεδονική /πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’ – το οποίο, όπως τονίζει η ελληνική κυβέρνηση, δεν εικάζει ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας (ethnicity)». Στο σημείο αυτό, περιλαμβάνεται ο σύνδεσμος που οδηγεί στην επιστολή του Έλληνα πρέσβη προς το BBC, όπως αυτή έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, στην εισαγωγή του άρθρου έχει γίνει η εξής αλλαγή: η αρχική πρόταση «Επικυρώνοντας τη συμφωνία με την προσφάτως μετονομασθείσα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, η Ελλάδα έχει έμμεσα αναγνωρίσει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» τροποποιήθηκε ως εξής: «Τον Ιανουάριο η Ελλάδα επικύρωσε μια συμφωνία με την προσφάτως μετονομασθείσα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση της ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας».

Και προς το τέλος του άρθρου στην πρόταση «Η επικύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – και η έμμεση αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας…» έχει προστεθεί η φράση «και όπως μερικοί ισχυρίζονται», με την τροποποιημένη πρόταση να διαμορφώνεται ως εξής: «Η επικύρωση της συμφωνίας της Ελλάδας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – και, όπως μερικοί ισχυρίζονται, η έμμεση αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας…»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές...

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το...

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας έχουν πυροδοτήσει ακόμη...

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές...

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το...

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας έχουν πυροδοτήσει ακόμη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Από τον Ιούνιο έχουν ξεσπάσει 1.050 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Πάνω από χίλιες οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε...

«Ντύνονται» τουρίστες αλλά είναι… εφοριακοί – Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά ενώ οι έλεγχοι...

Τι κίνδυνοι υπάρχουν από τα νέα φάρμακα για τον διαβήτη και το αδυνάτισμα

Καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον του κοινού για τα νέα...

Χρυσές λίρες: Πουλάνε μαζικά οι Έλληνες το εξάμηνο του 2025

Οι υψηλές τιμές της χρυσής λίρας έχουν πυροδοτήσει ακόμη...