Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για τον χαμό του διανομέα φαγητού

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων για τον χαμό του διανομέα φαγητού. Το Εργατικό Κέντρο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απώλεια…

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απώλεια του 27χρονου σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα:

“Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά ένας συνάδελφος εργαζόμενος διανομέας φαγητού (delivery) δεν πρόλαβε να γιορτάσει την έλευση της νέας χρονιάς, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα σε τροχαίο προχθές αργά το βράδυ.

Ο άτυχος συνάδελφος ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου και στο παρελθόν για τους κινδύνους που διατρέχουν οι συνάδελφοι διανομείς (delivery) οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες παίζοντας καθημερινά τη ζωή τους «κορώνα γράμματα» για τα φιλοδωρήματα που παίρνουν για μεροκάματα.

Είναι επιτακτική ανάγκη να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία μας, και ειδικά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (delivery) τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Το οφείλουμε στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας.

Πρώτιστη και κυρίαρχη διεκδίκηση του αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος, θα είναι πάντα το ιερό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων να γυρίζουν σώοι και αβλαβείς πίσω στην οικογένειά τους μετά την δουλειά.

Το Δ.Σ. του Εργατ/κού Κέντρου Ν. Χανίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και εύχεται να είναι το τελευταίο εργατικό δυστύχημα.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.