Το Εργατικό Κέντρο στο πλευρό του Σωματείου Προσωπικού Καθαριότητας

Ημερομηνία:

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 05/04/2021 μεταξύ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου και του Σωματείου Προσωπικού Καθαριότητας Δημοσιών και Ιδιωτικών Κτιρίων Νομού Ρεθύμνου, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες των σχολείων – μέλη του Σωματείου.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου αναφέρει: «Καταρχάς θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καθεστώς εργασίας των εργαζομένων, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον καθαρισμό των σχολείων, τους καθιστά ευάλωτους στο να υπογράφουν κάθε χρόνο νέα σύμβαση εργασίας, γεγονός που θα πρέπει να αλλάξει. Εν μέσω πανδημίας λόγω COVID-19, όπου έχει αυξηθεί δραματικά ο φόρτος εργασίας (απολυμάνσεις κλπ.), οι θέσεις εργασίας των καθαριστριών αντί να αυξηθούν, μειώθηκαν κατά 17 άτομα (από 102 σε 85), με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου καιρό τώρα, δέχονται αμφισβήτηση με συστηματικές και καθημερινές επιθέσεις από τον Δήμο Ρεθύμνου ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα από μη θεσμοθετημένα άτομα τα οποία ασκούν ρόλο ελεγκτή. Ωστόσο καμία Διεύθυνση σχολείου δεν έχει ουδέποτε διαμαρτυρηθεί σύμφωνα με το Σωματείο, οπότε οι κατηγορίες για πλημμελή άσκηση καθηκόντων τους κρίνονται αβάσιμες.

Καταγγέλθηκαν ακόμα μετακινήσεις εργαζομένων από το ένα σχολείο στο άλλο, με εντολές που δίνονται προφορικά, χωρίς τα επίσημα έγγραφα που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη περίσταση. Οποιαδήποτε μετακίνηση καθαριστριών από σχολείο σε σχολείο, θα πρέπει να είναι γραπτή και τεκμηριωμένη, ώστε να είναι καλυμμένοι οι εργαζόμενοι, ως προς την ασφάλεια μετακίνησης στην εργασία τους. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρεθύμνου απερίφραστα δηλώνει ότι στέκεται δίπλα και στηρίζει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων και το Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας Δημοσίων και Ιδιωτικών Κτιρίων Νομού Ρεθύμνου».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο : Εντοπισμός δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις νομοθεσίας περί...

Λαμπρά εγκαίνια της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2026»...

Στ. Αρναουτάκης: Επενδύουμε στις ρίζες μας, για να δώσουμε...

Ρέθυμνο : Εντοπισμός δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεις νομοθεσίας περί...

Λαμπρά εγκαίνια της «Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2026»...

Στ. Αρναουτάκης: Επενδύουμε στις ρίζες μας, για να δώσουμε...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το εξωτερικό «απογείωσε» την κίνηση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Οι διεθνείς αφίξεις διατήρησαν το θετικό πρόσημο, με τη...

Οι αριθμοί της ανήλικης παραβατικότητας – Πιο σκληρά και πιο βίαια τα εγκλήµατα

«ΤΑ ΝΕΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τις συλλήψεις και υποθέσεις...

Eurovision: Ο Καναδάς θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού από το 2027

Ο Καναδάς θα είναι πλήρες μέλρος της EBU με...