Το ερωτικό παρελθόν και η νέα σχέση – Πότε πρέπει να το μοιραζόμαστε;

Ψυχολόγος δίνει σημαντικές συμβουλές για το πότε αλλά και ποιες εμπειρίες χρειάζεται να επικοινωνούμε στον νέο μας σύντροφο

Το ερωτικό παρελθόν και η νέα σχέση – Πότε πρέπει να το μοιραζόμαστε;

Ενα ερώτημα που μας ταλανίζει το μυαλό στην αρχή κάθε νέας σχέσης είναι το αν θα πρέπει να μιλάμε για το ερωτικό μας παρελθόν στον σύντροφο μας.

Η ψυχολόγος κ. Αγγελική Καβαλλιεράτου εξηγεί τι ισχύει και δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς, αλλά και αν πρέπει, να «επικοινωνήσουμε» το παρελθόν μας στο νέο σύντροφο.

Η νέα σχέση και το ερωτικό παρελθόν

Σε μια σχέση ο καθένας μπορεί να ανοίξει όσα κομμάτια νιώθει ο ίδιος την ανάγκη να επικοινωνήσει χωρίς να πιεστεί και φυσικά «χωρίς να είναι απαραίτητο να μοιραστεί κάθε πλευρά των προηγούμενων σχέσεών του» αναφέρει αρχικά.

Το κλειδί είναι η ισορροπία παρελθόντος-παρόντος – «Να μοιραζόμαστε όσα δικά μας κομμάτια νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε, χωρίς πίεση» συμβουλεύει

Και συνεχίζει: «Πολύ σημαντικό είναι να κρατά κανείς μία ισορροπία σχετικά με το παρελθόν και το παρόν» και αυτό διότι η αναφορά στο παρελθόν μπορεί να δημιουργήσει την ιδέα στον σύντροφο μας ότι μας γνωρίζει μέσα από αυτές τις σχέσεις, ενώ στην πραγματικότητα να διαφέρει από τις ανάγκες και τα θέλω μας σήμερα, επεσήμανε η ειδικός.

Η ψυχολόγος συμβουλεύει να μοιραζόμαστε όσα δικά μας κομμάτια νιώθουμε την ανάγκη να μοιραστούμε, χωρίς πίεση.

Υπάρχουν φορές που μιλώντας για το ερωτικό μας παρελθόν συνδεόμαστε ακόμη περισσότερο με τον άνθρωπο μας. Επομένως, σε μια νέα σχέση χρειάζεται να επικεντρωθείτε στο τώρα να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον με τις ανάγκες και τα θέλω που μπορεί να έχετε διαμορφώσει και οι δύο στο σήμερα, σύμφωνα με την ψυχολόγο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.