Το έθιμο της καντάδας ζωντάνεψε στα σοκάκια του Ρεθύμνου [Video]

Ημερομηνία:

Το παλιό έθιμο της καντάδας αναβίωσε σήμερα το βράδυ στα σοκάκια του Ρεθύμνου.  Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στη μουσική διάνθηση της αποψινής βραδιάς και ακολούθησαν την πομπή της καντάδας σε μια πόλη όπου η καρναβαλική ατμόσφαιρα παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό.

Η πομπή ξεκίνησε από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Κιθάρες, μπουζούκια, ακορντεόν, βιολιά, και μελωδικές φωνές από Ρεθυμνιώτες όλων των ηλικιών με συντονιστή τον κ. Άκη Πλαΐτη, πλημμύρισαν τα στενά της παλιάς πόλης και της παραλίας δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στο νυχτερινό Ρέθυμνο. Η πορεία είχε κατάληξη στην Μεγάλη Πόρτα.

Την πομπή συνόδευε η δημοτική χορωδία Ρεθύμνου, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου, μαθητές και καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, δεκάδες μουσικοί της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά και μέλη των καρναβαλικών ομάδων.

Παλιά αλλά και νεότερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου με έμφαση σε αυτά της παρέας και του έρωτα, είχαν την τιμητική τους από τους κανταδόρους, ενώ οι περαστικοί, αφού τα καταστήματα ήταν ανοικτά, συμμετείχαν επίσης στη διάθεση των κανταδόρων, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα παρά το τσουχτερό κρύο.

Η διάθεση που υπάρχει είναι να μη χαθεί ένα παλιό όμορφο έθιμο αλλά και να περάσει στον κόσμο μια βραδιά με ευχάριστα, αισιόδοξα μηνύματα και καλή διάθεση, ειδικά τώρα που η κοινωνία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αυξημένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Και το πέτυχαν!

https://www.facebook.com/giorgos.syrigos/videos/3227981637229528/

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σφακάκι Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για...

Δήμος Ρεθύμνης:Σε ατμόσφαιρα χαράς, συγκίνησης και ανυπομονησίας...

Έντονα συναισθήματα πλημμύρισαν την Παρασκευή, 14 Αυγούστου το Πανεπιστημιακό...

Σφακάκι Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για...

Δήμος Ρεθύμνης:Σε ατμόσφαιρα χαράς, συγκίνησης και ανυπομονησίας...

Έντονα συναισθήματα πλημμύρισαν την Παρασκευή, 14 Αυγούστου το Πανεπιστημιακό...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μια ελληνική παραλία, δεύτερη καλύτερη στον κόσμο – Η λίστα με τις 25

Ανάμεσα στη λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες στον...

Με μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώνται τα «Ανοιχτά Σχολειά» του Δήμου Χανίων

Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και οικογενειών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή...

Χανιά : Έκτακτα μέτρα λόγω Ιερας Πανηγύρεως Αγίου Φανουρίου Δήμου Αποκορώνου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κρήτης ανακοινώνεται...

Χανιά : Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Πυρηνική Έρευνα στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ...