Το έθιμο της καντάδας ζωντάνεψε στα σοκάκια του Ρεθύμνου [Video]

Το παλιό έθιμο της καντάδας αναβίωσε σήμερα το βράδυ στα σοκάκια του Ρεθύμνου.  Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στη μουσική διάνθηση της αποψινής βραδιάς και ακολούθησαν την πομπή της καντάδας σε μια πόλη όπου η καρναβαλική ατμόσφαιρα παρουσιάζει ολοένα και αυξανόμενο ρυθμό.

Η πομπή ξεκίνησε από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη. Κιθάρες, μπουζούκια, ακορντεόν, βιολιά, και μελωδικές φωνές από Ρεθυμνιώτες όλων των ηλικιών με συντονιστή τον κ. Άκη Πλαΐτη, πλημμύρισαν τα στενά της παλιάς πόλης και της παραλίας δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στο νυχτερινό Ρέθυμνο. Η πορεία είχε κατάληξη στην Μεγάλη Πόρτα.

Την πομπή συνόδευε η δημοτική χορωδία Ρεθύμνου, η χορωδία του Μουσικού Σχολείου, μαθητές και καθηγητές από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, δεκάδες μουσικοί της πόλης του Ρεθύμνου, αλλά και μέλη των καρναβαλικών ομάδων.

Παλιά αλλά και νεότερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου με έμφαση σε αυτά της παρέας και του έρωτα, είχαν την τιμητική τους από τους κανταδόρους, ενώ οι περαστικοί, αφού τα καταστήματα ήταν ανοικτά, συμμετείχαν επίσης στη διάθεση των κανταδόρων, δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα παρά το τσουχτερό κρύο.

Η διάθεση που υπάρχει είναι να μη χαθεί ένα παλιό όμορφο έθιμο αλλά και να περάσει στον κόσμο μια βραδιά με ευχάριστα, αισιόδοξα μηνύματα και καλή διάθεση, ειδικά τώρα που η κοινωνία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αυξημένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Και το πέτυχαν!

https://www.facebook.com/giorgos.syrigos/videos/3227981637229528/

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.